ruis.jpg

PERJANTAINA lähdin puoliltapäivin puolison luo. Meillä ei ollut mitään sen kummempia suunnitelmia juhannuksen varalle, vaan ajateltiin katsoa mitä mieleen juolahtaa ja edetä sen mukaan. Katseltiin sarjoja Netflixistä ja grillattiin makkaroita ja nautittiin uusia perunoita.

LAUANTAIAAMUNA eräs tuttavapariskunta soitti josko haluaisimme lähteä heidän mökilleen juhannussaunaan. Pariskunnan toinen osapuoli oli ollut perjantai-iltana myöhään töissä ja menisi taas jo sunnuntai-iltana yövuoroon, niin ettei heillä sen isompia juhannusjuhlia olisi. Kyllähän se meille sopi, varsinkin kun pääsisi puulämmitteisiin saunaan ja kokkailtaisiin kesäkeittiössä. Menimme puolisoni kanssa kauppaan hankkimaan ruoka-aineita ja tulivat noutamaan meidät sieltä. Eikä sinne mökille ole kuin parisenkymmentä kilometriä joten äkkiä oltiin perillä. Puolisoni ja pariskunnan mies menivät saunan lämmitykseen ja vedenkantoon ja minä puolestani emännän kanssa aloin valmistella kesäkeittiötä ja sitä kautta ruuanlaittoa. Tosin ei siinä vaiheessa vielä kokattu vaan siirryttiin mökkiin nauttimaan pullakahvit ja vaihtamaan kunnolla kuulumiset. 

KUNNON luvattua myräkkää ja sateita ei tullutkaan, muutama hassu lyhytaikainen kuuro tuli ja siinä oli kaikki. Kun sauna oli illemmalla lämmennyt, valmisteltiin ruoka siihen malliin että kun kaikki olivat saunoneet olisi ruokakin aika pian valmista. Niin lämmin oli ilta että tarjettiin syödä ulkosalla, ja kun kävi sopiva tuulenvire niin itikatkaan eivät häirinneet. Illan "pimetessä" laitettiin sauna, mökki ja kesäkeittiö odottamaan seuraavaa käyntiä, sillä olimme kaikki lähdössä pois, pariskunta ei viitsinyt yhdeksi yöksi jäädä. Kotiin päästyä oli mukavan rento ja raukea olo joten painuimme nukkumaan ihan hyvissä ajoin.

SUNNUNTAINAKAAN ei sadetta pahemmin kuulunut, yksi kuuro alkoi kun olimme ehtineet kaupasta kotipihaan. Sunnuntainkin ohjelmaan kuului lähinnä elokuvia, sarjoja ja grillausta. Ei juhannus ole meille mikään sellainen huipputärkeä juhla että pitäisi olla jossakin menossa ja riekkumassa. 

MAANANTAINA kun mullakin oli vielä vapaapäivä lähdettiin kiertelemään kirppareita. Kyllä sai taas kummastella kuinka ihmiset kuvittelevat saavansa ylihinnoitellut vanhat tavaransa kaupaksi. Mitään ei meille kirppareilta mukaan tarttunut. Poikettiin vielä torikahveille ja sitten kummankin oli aika suunnata kotiin. Katsastin aamulla sähköpostini ja siellä oli melkoinen määrä viestejä, jotka vaativat huomiota ja tekemistä. Illalla purin sähköpostiviestit ja tein päivityksiä nettisivuille ja yhden esitteen muokkasin uudelleen. Ja oli siellä viesti ikuisuusprojektin toimittajaltakin että tulisi tiistaina tuomaan uusia korjauksia. 

ILTAPUOLELLA käväisin katsomassa kukkapenkkejä, ja eihän niitä kukaan ollut poissaoloni aikana kastellut. Kaivoin siis kasteluletkun esiin ja kastelin molemmat penkit oikein kunnolla. Puolisen tuntia siihen sain taas aikaa uppoamaan.

ILLALLA vielä hetki Netflixiä ja sitten oli aika painua kirjan kanssa sänkyyn. Kun muutaman päivän oli mukavan viileää (siis alle +20) niin alkoi kämppäkin taas viilentyä. Varsinkin kun avastin ison ikkunan niin että viileämpi yöilma pääsi asuntoon. Ei ollut sängyssäkään kuuma eikä tarvinnut tuulettimia. ■