jacket.jpg

Eilisen päivän aikana viileni kämppä niin paljon, että piti ihan kaivaa peitto esille, kun ei tarjennutkaan ilman nukkua. Ihmekös tuo, kun illalla oli vaivaiset +7 astetta lämmintä. Eikä aamullakaan sen lämpimämpää ollut, joten piti kaivaa rotsi esille kun lähti liikenteeseen. Shortsit oli silti jalassa. :)

Sain sitten kaikki uudet korjaukset tehtyä julkaisuun. Hieman enemmän aikaa meni, kun piti tehdä ensin korjaukset ja sitten vasta alkaa poistamaan tyhjiä sivuja, ja sen jälkeen määrittelemään sivuille oikeat sivupohjat. Oli helpompaa niin päin, kun sivunumerot eivät muuttuneet vaan sai seurata korjausohjetta sellaisenaan. Olihan siellä joitakin eriskummallisia ajatuksia, kuten sivulle N kolme samankokoista kuvaa, ja sivulla oli yksi pystykuva ja kaksi vaakakuvaa. Olisihan siinä pystykuva menettänyt kokonaan visuaalisen informaationsa jos sitä olisin ryhtynyt rajaamaan vaakakuvien kokoiseksi. Tein toisenlaisen ratkaisun, toivottavasti menee läpi. Kaikkien muokkausten jälkeen sivumäärä pieneni reilut 30 sivua, eli jäätiin taas alle 200 sivun. Kaikki on taas ladattavissa pilvestä, ja laitoin saatteen mukaan myös kysymyksen kannesta, tiedon siitä että parin viikon päästä en kahteen viikkoon tee mitään. Ehditäänköhän laittamaan koko paketti kasaan ennen sitä? Omasta mielestä itse julkaisu alkaa näyttää jo melkoisen hyvältä.

Iltapäivällä soitteli eräs naisihminen kun oli ostanut ötökkäverhon parvekkeen oviaukkoon, eikä uskaltanut itse ryhtyä sitä laittamaan "jos se menee väärin ja mahtuuko se ovien väliin?" Lupasin että alkuillasta siirryn sinnepäin ja laitan paikoilleen. Eihän tuollaisen laittaminen ollut homma eikä mikään, joten korvaukseksi pyysin tarjoamaan pullakahvit. Pullaa ei ollut mutta oli raparperipiirakkaa. Ja se oli hyvää, siinä ei ollut turhaan laitettu sokeria vaan oli sellaista kirpeää ja hapanta josta minäkin tykkään. Ja näytti olevan hänenkin makuunsa.

Enpä viitsinyt jaksaa ryhtyä etsimään leffaa katsottavaksi, vaan turvauduin omiin leffoihin. Tai oikeastaan tällä kertaa katsoin muutaman levyllisen sarjaa Bottom. Englantilainen huumori on jotain sellaista mihin muut eivät pysty. Kyllä sai naureskella taas noiden sankareiden pöhköpäisyydelle.

Huomenna pitäisi olla poutaa ja aurinkoista melkoisen lämmintä, +20 iltapäivällä. Voisin käydä grillaamassa mutta sunnuntainakin ehtisin. Jääkaappi kaipaa täydennystä, joten ainakin kaupassa on ensin käytävä. Mutta katsotaan mitä päivä tuo tullessaan. ■