giphy.gif

EILEN aamupäivällä kävin kaivamassa puolisolle varatut maksaruohot ylös penkistä ja pakkasin kuljetusta kestäväksi. Puolisoni saapuui hieman ennen yhtä, ja kävin noutamassa tuliaiskassin ja sitten lähdettiin saman tien kohti grillipaikkaa. Puolisolla oli grillattavat sun muut valmiiksi repussa, ja mun repussa kulkivat kertakäyttägrilli, istuinalustat ja maksaruohot.

GRILLAUSPAIKALLE päästyä kukaan ei vileä ollut ehtinyt sinne joten saatoimme rauhassa valita parhaat paikat. Laitettiin samoin tein grilli tulille ja siinä grillin valmistumista odottaessa nautittiin aaltojen liplautuksesta rantaan, sinisestä vedestä ja taivaasta sekä alkoholittomasta oluesta. Toki kuulumiset vaihdettiin ja suunniteltiin että seuraava grillauskerta voisi olla puoison luona. Lopulta sitten kun grilli oli tekeytynyt makkarat kuumenemaan.

TUO grillauspaikka on rauhoittava ja rentouttava että kello oli lähes neljä ennenkuin lähdettiin kohti keskustaa. Juotiin vielä munkkikahvit torin laidalla ennenkuin suunnattiin koteihimme. Illalla en paljon muuta kuin järjestelin uuden perjantaina tulleen aineiston sellaiseen järjestykseen että kun sitä alan työstää niin helppo edetä ja sen jälkeen taas Netflixiä.

TÄMÄKIN aamu oli yhtä aurinkoinen ja lämmin kuin eilenkin, ja kun olin saanut aamukahvit nautittua, vaihdoin pihatyöt vaatteet ja kävin kylvämässä kukansiemenet siihen rinteeseen. Kylvin myös kehäkukkaa siihen viimeksi tekemääni soikion muotoiseen kukkapenkkiin, mutta siitä en Kukkamummolle kerro. Saa sitten aikanaan huomata kun se nousee täyteen kehäkukkia :)

KYLVÖHOMMIEN jälkeen tulin sisään käväisemään suihkussa ja vaihtamaan vähän kevyempää vaatetusta. Otin vesipullon mukaani ja painuin takaisin pihalle keinuun istumaan aurinkoon. Sellaisen puolisen tuntia ehdin siinä yksin istua ennenkuin Kukkamummo I tuli pihaan.Oli kuulemma käynyt kirpputorilla ostamassa lukemista. Tunnin verran siinä jutusteltiin ennenkuin alkoi tehdä mieli iltapäiväkahvia, ja lähdettiin siitä kumpikin sisälle. Kyllä on nyt kelvannut istua ulkona ja nauttia auringosta ja lämpimästä.

KAHVIN jälkeen latasin työn alla olleeseen kirjaan tulleet korjaukset ja päätin tehdä ne tänään. Huomenna kun on se pihakatselmus ja sitten pitää käydä vielä kaupungillakin. Olihan siinä taas korjauksia. Tekstiä piti muokata, ja muuttaa muutama kaavio värilliseksi, vaihtaa muutama valokuva uuteen ja lisätä pari. Ja tietty kun sinne väliin kuva pari lisätään niin seuraahan siitä koko loppuosan uudelleen läpikäyminen. Kaksi kuvatekstiäkin oli laitettu lisättäväksi, mutta sivunumeroita ei. Onneksi itse kuvatekstistä sain selville minne ne olivat tulossa niin sain kaikki korjaukset tehtyä. Ja laitoin taas uuden version nähtäväksi.

HUOMENNA en oikein viitsi lähteä minnekään asioimaan kun on se pihakatselmus. Mulla kuitenkin on sen verran monessa  paikassa käytävä että mieluumin käyn sitten rauhassa. Ja ainahan on se vaara että törmää tuttuihin ja jää suustansa kiinni.

TÄNÄÄN vielä jokunen jakso Titansia ja sitten tämäkin päivä alkaa olla paketissa. ■