giphy.gif

AAMULLA herätessä mittari oli reilusti plussalla. Lumi saa (onneksi) kyytiä. Aamupalan jälkeen kynttilät ja sytytin reppuun, sillä tarkoitus oli käydä ensin viemässä kynttilät ja sieltä suoraan kauppaan. Olipa mukava keli olla ulkona kun oli (voisiko sanoa jopa) lämmin. Eikä liukkauttakaan ollut huomattavissa. Vaikka olin itsekin jo puolen päivän jälkeen jättämässä kynttilöitä - toisin kuin aiempina vuosina jolloin kävin vasta aina iltahämärissä - oli siellä jo paljon ihmisiä liikkeellä ja kynttilöitä paloi vähän joka puolella.

HAUTAUSMAALTA matka jatkui kohti kauppaa. Kun matkan varrelle sattui kirpputori jolla en vielä ole ehtinyt käymään, niin päätin poiketa sinne - varsinkaan kun kiirettä ei ollut. Yllättävän isot tilat, ulkoapäin ei olisi uskonut. Valtaosin naisten vaatteita, vanhoja lehtiä ja ylihinnoiteltuja DVD-elokuvia. Mitään ei tarttunut matkaan, sillä nykyisin mieluummin vähennän tavaraa kotoa kuin kannan sinne selkä vääränä roinaa jolla ei loppujen lopuksi ole käyttöä.

KAUPASSA koriin jauhelihaa, sipulia, tomaattia ja juustoraastetta. Ajattelin nimittäin laittaa jauheliha-perunasoselaatikon uuniin, niin saa huomenna olla miettimättä sapuskan laittoa. Ja jää siitä kyllä maanantaillekin. Pakkaseen en viitsi laittaa kun sieltä pitäisi syödä pois edellisiäkin. Jotensakin tuntuu vain niin isolta työltä ottaa pakkasesta jotain sulamaan. Mutta nyt on viikolla tarkoitus tyhjentää sitä, on ainakin kalaa josta voisi jotain kehitellä.

KATSASTIN illan ohjelmatarjonnan ja ainakin Maman ajattelin katsoa. Onhan siitä jo niin kauan aikaa kun sen suoratoistona katsoin, että hyvin jaksaa katsoa uudelleen. Muut elokuvat ovatkin siinä ja siinä että viitsiikö vai etsinkö jotain muuta katsottavaa. Katsotaan nyt. ■