summer.jpg

EILISILTANA nukkumaan mennessä oli lämpömittarissa "vain" reilut kymmenen astetta plussan puolella. Ei muuta kuin iso ikkuna auki niin alkoi viilenemään. Ja vielä kun tuuleksikin ikkunasta sisään niin olipa mukava nukkua kuin ei hiostanut. Huopa riitti peitteeksi. Aamulla heräsin siihen kun kuului jumalaton jyske talon päädystä, kaivoivat ja louhivat kiveä sieltä pois tulevan sadevesiviemärin tieltä. Onneksi kellokin soi melkein heti sen jälkeen ettei siinä sne isompaa menetystä sattunut.

EIPÄ aamullakaan paljoa kymmentä astetta enempää ollut, eli oikein mukava töihin vaellussää. Kyllä siinä kävellessä huomasi kuinka aurinko alkoi jo taas lämmittää, mutta onneksi päivälukemat vielä toistaiseksi pysyvät maltillisissa lukemiassa (eli alle kahdessakympissä).

TÖISSÄ en päässytkään heti aamulla viimeistelemään osastoa vaan pari ensimmäistä tuntia meni kaikkialla muualla pyöriessä. Kun lopulta pääsin sinne niin ei siinä mennyt kuin vartti kun se oli taas edustuskunnossa. Iltapäivällä kotiin lähtiessä lämmintä oli viitisentoista astetta eli just passelisti

TÖIDEN jälkeen pitikin taas kiertää muutaman mutkan kautta kotiin, ensin ruokakauppaan ja sitten kirjastoon. Eräpäivä kun oli tänään. Olisinhan mä voinut sen kirjan palauttaa jo alkuviikostakin mutta olisi tullut turha mutka töihin mennessä, nyt se koukkaisu ei haitannut kun kotiinpäin olin tulossa. 

KOTONA huilasin hetken ja tekaisin sitten perunalaatikon uuniin tulemaan. Ei tarvitse huomenna ja ehkä ei perjantainakaan miettiä ruuanlaittoa illanpuolella. Laatikon muhiessa uunissa vaihdoin pihavaatteet ja painuin pihalle hakien kasteluletkun: Puolisen tuntia lannoin taas vettä kukkapenkeille, olivat jo ehtineet kuivahtaa ainakin pinnasta joten taisi tulla tarpeeseen. Huomenna on säätietojen mukaan vielä tälläinen mukavan "vilpoinen" päivä mutta sitten alkaa taas olla parikymmenen asteen tienoilla. Huomennakin pitää kastella ja sitten tulevina päivinä varsinkin jos helteet alkavat. Hyvin se kasteluletku ylettyi vaikka toiselta puolelta taloa pitikin se penkeille vetää.

SIINÄ kastellessa suunnittelin jo syksyä ja ensi kesää. Useampi sata kukkasipulia löytää taas tiensä maahan ja kylvänkin kesäkukan siemenet jo tänä syksynä ettei tarvitse keväällä niitä miettiä. Ja mulla on jo nyt pari siemensekoituspussia joista ainakin osa vaatii kylmäkäsittelyn ennenkuin itävät, niin ei tarvitse niiden itämistä ja kasvamista odottaa paria vuotta.

VIELÄ ainakin iltakahvit ja ehkä hetki telkkaria. ■