giga.jpg

KYLLÄPÄ alkoi sunnuntai mukavasti! Saara Gigantista lähestyi sähköpostiviestillä. Viesti oli kyllä hieman harhaanjohtavasti otsikoitu: Tilauksesi toimitetaan tänään - vahvista. Viestin sisältö olikin sitten se, että saisin uuden hienon puhelimen vain eurolla! Kertakaikkisen mahtavaa! No en mä sentään ihan niin tyhmä ole että olisin tuon uskonut. Nyt harmittaa vain että poistin viestin ennenkuin tarkistin minne linkit johtavat. Melkeinpä 100 %:n todennäköisyydellä sivustolle jolla liityt melkein huomaamatta 49 euroa kuukaudessa maksavaan tilaukseen. Joku aina erehtyy antamaan tietonsa tuollaisiin, valitettavasti. Vaikka puhelinta ei olekaan tulossa, olihan se hauska nähdä millaisilla virityksillä sitä yritetään houkutella. Tämäkin viesti tuli kakkospostiini, joka on vain sitä varten että jos pitää rekisteröityä jonnekin. Tosin aika hyvin tähänkin osoitteeseen tulevat spammit siivotaan pois, yhden käden sormen on laskettavissa viikossa tulevat roskapostit. Toki käytössä on myös Gmail. jonne viime aikoina on roskaa tullut ainoastaan nettikasinoilta. Ja nekin menevät suoraan roskapostikansioon.

KOSKA kello ei ollut herättämässä, kömmin puolen päivän aikaan  sängystä aamupalan laittoon. Ulkona oli harmaata, ja oli koko päivän. Ei sentään sadellut, sen verran positiivista kuitenkin. Tekaisin makkarakiusauksen uuniin tulemaan ennen lähtöä, niiin että ehtii olla jo tunnin uunissa sillä aikaa kun käyn lenkillä ja Lidlillä. Tuosta tulikin mieleeni, että muutama päivä sitten eräs kaveri soitteli, ja kutsui itse itsensä kylään seuraavan kerran kun hänellä on vapaa viikonloppu. "Jos sä voisit tehdä sitä sun lihapullakastiketta?" Kyllähän mä voin, kun etukäteen varoitetaan. Se kun ei ole hetkessä valmis: ensin lihapullataikina ja sitten pyörykät uuniin kypsymään, ja sillä aikaa alkaa kastikkeen teko ihan jauhojen ruskistamisesta alkaen - mun huushollissa ei pussikastikkeita nähdä kuin hätätapauksissa. Ja sitten vain lihapullat ja kastike isoon kattilaan kiehumaan. Alussa se on aina todella laihaa, mutta niin sen kuuluu ollakin. Kunhan se kiehuu 2-4 tuntia niin on sakeaa ja makuja täynnä. Äitini aikoinaan opetti että kastikkeiden kuuluu kiehua pitkään. Ei täysillä vaan niin että kupla silloin tällöin pulpahtaa pintaan, eli miedolla lämmöllä melkeinpä hauduttaen. Kunhan kaverilla on vapaata viikonloppuna, niin saapi tulla syömään. Mukavaa pitkästä aikaa kokkailla jollekulle muullekin kuin itselle. Ja soossin seuraksi pottumuusia oikeista perunoista :) 

TÄLLE päivälle ei ollut mitään muuta erityisempää ohjelmaa, käväisin Lidlissä viemässä tölkit ja pullot ja täydensin varastoja, tällä kertaa lähinnä pyykinpesu- ja siivouspuolelta. Ja mukavahan sinne oli tallustaa, yli 10 astetta lämmintä. Ja pakko todeta taas että on se edukas kauppa. Ostin repun äärimmilleen kaikenlaista, ja silti ostosten loppusumma oli muutaman kymmenen senttiä yli 10 euroa. Ja kun saavuin hedelmäosastolle, oli kaveri juuri poistamassa oikeasti kypsiä, ruskeapillkuisia banaaneja pois myynnistä, jolloin meikku tietenkin kärppänä hyökkäsi niiden kimppuun ja kerroin ostavani ne. Ne kun tuo mukavasti makeutta smoothieen, taittamaan puolukoiden jogurtin happamuutta. Mä smoothieihin en makeutusaineita laita. Kotiin tullessa tulvi mahtava tuoksu keittiöstä, tosin se ei vielä ollut valmista mutta eipähän tarvinnut aloittaa laittamista. Lämmöt kyllä hetin uunista jo nollille, kun viimeiset puoli tuntia se kypsyy jälkilämmöillä. Silloin tällöin kokatessa muistuu mieleen mieleen niin monikäyttöinen puuhella ja leivinuuni. Ja olihan siinä kompleksissa vielä paistinuunikin. Sillä oli oikeasti mukava laittaa ruokaa, kun hellalle saattoi laittaa useamman kattilan ja pannun porisemaan, tarvittaessa vielä paistinuuniinkin. Ja leivinuuni lämpeni pääsääntöisesti lauantaisin, paitsi jos sattui olemaan erityisen kylmä päivä, niin sillä sai tuvan lämpimäksi.

KATSOIN tuossa Talent Suomen mutta ainutkaan esitys ei kyllä aiheuttanut vau!-hetkeä. Ei ne vaan olleet sillä tavalla vaikuttavia. Pitäisi kai katsoa torstaina toinen jakso niin näkee paraneeko esitykset yhtään. Nyt illan päätökseksi vielä pari jaksoa Master Chef Australiaa, niin viikolla saatan päästä jo katsomaan jakson suoraan töllöstä. ■