hand.jpg

VIIME yönä sain lopultakin nukuttua. Särky kaikkosi päivän ja illan mittaan, joten ei tarvinnut nousta jaloittelemaan. Itse asiassa nukuin niin hyvin, että kun kello aamulla soi kävin ottamassa lääkkeet ja laitoin herätyksen uudelleen kahden tunnin päähän. Silloinkin oli vielä tunne että olisi voinut nukkua pidempään.

TÄNÄÄN oli taas vuorossa käynti haavahoitajan luona. Aika oli uudelle hoitajalle, joten ei tiennyt mitä odottaa. Kun muutaman minuutin yli varatun ajan pääsin sisään, olikin siellä myös opiskelija odottamassa. Ja opiskelija tekisi hoidon. Hiukan arvelutti miten homma mahtaa hoitua, mutta kun hän kaivoi esiin pinsetit ja veitsen ja alkoi poistaa kovaa kudosta havan reunoilta, täytyy sanoa että hellemmin sitä ei voisi tehdä. Vaikka työ sujuikin hitaammalla tahdilla kuin vakinaisella hoitajalla, plussana oli se että yhtään kertaa ei sattunut eikä vihlonut. Ja ihan vahingossa puristi toisella kädellään peukalovarpaan kohtaa, josta painelu/hieronta lievittää kipua. Sanoinkin että on niin hellää hoitoa että voisin melkein nukahtaa tähän. Perjantaina on aika samalle hoitajalle ja opiskelija tulee ainakin katsomaan kuinka haava on parantunut, ellei tee taas hoitoa. Ja ensi viikolle on kolme aikaa. Nehän alkaa varmaan kohta periä multa vuokraa kun siellä melkeinpä asun.

HOIDOSTA päästyäni piti käydä hakemassa jotakin evästä. Ensin ajattelin että käyn kaupasta noutamassa jotakin, mutta kun kuljin R-kioskin ohi, niin päätinkin hakea sieltä eväspussin. Siinä tulee viidellä eurolla kaikkea sopivaa yhdelle kertaa. Join kahvin Ärrällä ja jatkoin sitten kohti kokouspaikkaa, sillä jos olisin välillä lähtenyt kotona käymään, olisin ehtinyt olla kotona puolisen tuntia ennenkuin taas olisi pitänyt lähteä. Kokouspaikalla kävin moikkaamassa toimiston väkeä, ja siirryin sitten käytävän sohvalle syömään eväät, tarkastamaan sähköpostit, Facebookin ja uutiset. Parikymmentä minuuttia ehdin jopa lepuuttaa silmiäni sohvalla ennenkuin tuli aika aloittaa kokustilan valmistelut. Tykki ja läppäri kiinni toisisaansa ja kahvipöydän valmistelu. Mukit, lusikat etc. Nyt kun olin siellä oli mulla aikaa tehdä näitä, joten kokoussihteerin ei tarvinnut rynnätä hieman ennen neljää niitä laittamaan. Riitti kun toi kahvin ja teeveden sekä sämpylät.

KOKOUS meni melkoisen nopeasti. Olihan siinä eräs kymmensivuinen asiakirja, jonka läpikäymistä sivu sivulta pohdittiin, mutta totesin ja pari muutakin, että kaksi viikkoa on ollut aikaa tutustua siihen, joten eiköhän mennä vain keskustelupohjalta eteenpäin. Kun asiakirjan sisältö ei keskustelua pahemmin aiheuttanut, ei sen käsittelyyn mennyt paljoakaan aikaa. Loppupuolella ei ollutkaan lähinnä kuin tiedoksi annettavia ja ilmoitusasioita. Menisivätpä kaikki kokoukset aina näin nopeasti. Reilun kuuden viikon päästä on kokous, joka ei varmasti mene yhtä nopeasti läpi. Murehditaan sitä sitten.

TÄNÄÄN en taida viitsiä enää elokuvaa ryhtyä katselemaan. Siellä on valmiiksi katsottuna parikin elokuvaa, mutta sen verran haukotuttaa että taidan siirtyä peiton alle. Vielä pitää hetki pysytellä jalkeilla että saa tehdä illan viimeiset mittaukset. Sitten unten maille. ■