doctor.jpg

LUULIN että jalka alkaisi pikkuhiljaa olla kunnossa mutta ei. Eilen menin pidempää reittiä kauppaan, mutta se ei tainnutkaan olla kovin viisas ratkaisu. Jo kotimatkalla bussissa alkoi varpaiden yläpuolta nivelten kohdalla särkeä, ja kun pääsin kotiin ja sain kengät pois, niin näytti ja tuntui siltä että kuin kudoksiin olisi kertynyt nestettä. Illan aikana alkoi jalkaa särkeä ja särky ylettyi aina nilkkaan asti. Ei oikein tiennyt miten olisi jalkaa pitänyt. Vähän helpotti kun sai painaa jalkaterää varpaiden juuresta. Ja eihän mulla tietenkään mitään kunnon särkylääkkeitä ollut, joten yö meni vain asentoa vaihtaessa ja välillä jalkaa hieroessa, ja välillä piti nousta katsomaan telkkaria. Aamulla kahdeksan katsoin vielä kelloa, ja sitten lopultakin nukahdin kun olin tarpeeksi väsynyt ja turta kivulle. Heräsin hieman ennen yhtä iltapäivällä ja join aamukahvit, ja kahden aikaan menin uudelleen punkkaan herätäkseni viiden aikaan. Edelleen särkee jalkaa, sellainen inhoittava tylsä kipu, joka muistuttaa olemassaolostaan lähettämällä välillä kuin sähköiskun varpaasta nilkkaan. Ja pikkuvarvas on ikäänkuin vääntynyt kaarelle. Huomisaamuna pitää soittaa ajanvaraukseen ja toivoa että tästä saada nyt selvyys.

EIPÄ paljon tehnyt mieli lähteä iltapäivällä ulos, kun pelkäsin että turvotus pahenee jos nyt lähden jalkaa rasittamaan. Olisi siellä ollut mahtavan aurinkoinen ulkoilusää, mutta piti tyytyä katselemaan ikkunasta ja ihan pihamaalla vain. Jospa tässä tulevina aurinkopäivinä pääsisi ulos edes lyhyemmälle lenkille.

HUOMENNA voisi jatkaa sitä ensi vuonna ilmestyvää julkaisua. Kun tänään ei alkuillasta muutakaan ollut, niin hahmottelin erilaisia ylä- ja alatunnisteita sivuille, ja muutenkin vähän miten sitä voisi toteuttaa. Ja ihan kynällä ja paperilla ettei se taito vallan ja kokonaan unohdu. Yleensä mä pähkäilen asioita suoraan päässä, en pahemmin tee edes luonnoksia, vaan pyörittelen niitä mielessäni, ja sitten kun jonkinlainen idea alkaa kehittyä siirryn suoraan tietokoneelle. Omaan hyvän avaruudellisen kolmiulotteisen ajattelutavan (pystyn kuvittelemaan asian tai esineen mielessäni ja näkemään ja pyörittelemään sitä aivan kuin se olisi käsissäni) joten se auttaa todella paljon. Ja nyt alkavalla viikolla pitäisi tulla siihen postuumi-kirjaan kuvia.

sipi.jpg

SIINÄPÄ sitä taas iltasatua kerrakseen. Missähän rinnakkaismaailmassa sitä mahdetaan elää? ■