puutar.jpg

EILEN piti käväistä päivällä neuvottelemassa erään kutsun tiimoilta. Loppujen lopuksi niitä tuleekin kolme, kaikki samalla tyylillä mutta eri kohderyhmille. Sain tekstinkin jo niitä varten, muutama pikku juttu odottaa varmistusta ennenkuin voi tehdä lopulliset versiot. Muuten ei mitään isompaa ollutkaan työn alla joten sain jatkaa sen historiikin kirjoittamista.

ILTAPÄIVÄLLÄ kotiin tullessa siellä olivatkin jo molemmata kukkamummot takapuoli pystyssä istuttamassa kukkia. Naapuritalosta sama naishenkilö joka jo aiemmin toi niitä joriineja, oli käynyt ilmoittamassa että hänen kukkapenkkinsä vieressä on muoviastiassa vedessä odottamassa jotakin maanpeitekasvia, jota voimme istuttaa siihen rinteeseen. Piti käväistä hakemassa ne ja istuttaa ensimmäiseksi sinne rinteen yläreunaan. Olivat ehtineet laittaa kukat jo siihen kohtaan josta olisin voinut ne yläkautta istuttaa joten piti käydä vaihtamassa housut ja ottaa samalla paksua remonttipaperia polvien alle laitettavaksi. Eihän näitä rouvia sinne rinteeseen voinut laittaa. Laitoin nämä saadut kasvit paikoillensa ja sitten istutin pitkin rinnettä mukanani tuomat kasvit. Saipahan taas kontata pitkin ja poikin rinnettä. Muutama kasvi pitää näköjään siihen rinteeseen vielä laittaa, jäi reunaan sen verran tyhjä kohta. Kun oltiin saatu kaikki kukat maahan käytiin kerhohuoneella keittämässä talkookahvit. Kyllä sen taas huomasi että konttailtua tuli siinä rinteessä, ja kun aina ei tahtonut löytää pitävää jalansijaa, niin illalla oli taas aika kankea. Kävin kuitenkin vielä letkulla kastelemassa istutukset. Kurkkasin samalla mitä ruusulle kuuluu, ja sepä olikin melkoisen täynnä leppäkerttuja. Eipähän taida kirvat päästä tänä kesänä sitä turmelemaan :)

TÄNÄÄN tekaisin sitten yhdestä kutsusta mallin. En nähnyt tarpeelliseksi tehdä kaikkia kolmea kun ei niissä isoja tekstimuutoksia ole. Kunhan hyväksyvät mallin niin tekaisen sitten kaikki kolme. Sen verran täytyy näiden kutsujen kanssa kiirettä pitää että saan ne käsistäni ennenkuin jään lomalle, ja taitaapa se painokin olla ainakin osan heinäkuuta kiinni. Kun tänään taas illalla ei mitään kummempaa ollut niin pyöräytin koneellisen pyykkiä, niin ei jää juhannuksen alle niin paljon pestävää. Tosin meidän juhannus taitaa olla torstai-perjantai, sillä puoliso menee jo lauantaina töihin. Mutta ehtiihän tuossakin jo hyvin grillaamaan vaikka molempina päivinä.

HUOMENNA pääsen parturiin, oli mun parturilla niin ajat varattuja että vaikka luulin viime viikolla olevani ajoissa varaamassa aikaa, niin vasta huomiselle iltapäivän lopulle sain ajan. No onneksi kuitenkin ennenkuin loma alkaa. Kehtaa näyttäytyä ihmisten ilmoilla. ■