kuhtu.jpg

AAMUPÄIVÄN menoihin kuului kirjapainossa käynti ja siellä se pääsylippu nyt odottaa pääsyään painokoneeseen. Lupasivat soitella kun voin käydä liput noutamassa. Nämä on siitä mukavia hommia että saa itse suunnitella juuri sellaisen kun haluaa, ja vielä ei ole tullut kertaakaan vaatimusta tehdä uusiksi. Olenhan mä jo vuosia tälle taholle aineistoa tehnyt, joten luottavat jo mun makuuni.

PÄIVÄLLÄ otin sitten työn alle sen postuumisti julkaistavan kirjan. Kovin pitkälle en päässyt, kun kuvia ei ollut ensimmäistä lukua pidemmälle. Sinne tänne muihin lukuihin oli skannattuna mutta niiden sijoittaminen ei ollut mitenkään järkevää kun teksti olisi juossut jokatapauksessa, ja kuvien paikkaa olisi pitänyt säätää aina kuvien lisäämisen jälkeen. Laitoin sähköpostia kirjan julkaisemisesta vastaavalle henkilölle ja kysyin misäs mennään kuvien kanssa. Hitaasti kuulemma edetään. Lupasi tulla ensi viikolla käymään, ja tuoda sen mitä on tuotavissa. Samalla saan ne kaksi kirjaa (lopultakin) jotka vielä ennen vuodenvaihdetta sain painoon. Kunhan päästään naamakkain niin pitää kysyä tuosta kuvaluettelosta, että ovatko kaikki siinä mainitut nyt tulossa, vai jääkö siitä vielä jotakin pois? Harmittaa että tämä projekti roikkuu keskeneräisenä ties kuinka pitkään, olisi mukava saada tämäkin alta pois ja valmiiksi.

KÄYTIN kuitenkin aikaani tähänkin ja tyylittelin tietyt otsikot ja muutenkin muokkasin hiukan visuaalista ilmettä. Kun julkaisu tulee kokonaisuudessaan mustavalkoisena, niin pitää käyttää tehokeinoina harmaan eri sävyjä. Sillä saa elävyyttä sivuille.

SAMALLA kun jätin lipputilauksen painoon, sain nähdä viime viikolla jättämäni lehden. Näytti hyvältä, kieltämättä. Lehti on matkalla lukijoilleen ja mulle tulee arkistoon kappale tai pari. Oli jo ehtinyt postittaa mulle ne, kun ei tiennyt mihin aikaan sinne tänään ilmestyn (ja aluksi oli puhetta että tulen tiistaina tai keskiviikkona). Edelleenkin olen enemmän kuin tyytyväinen kun vuosi sitten vaihdoin painotaloa: tämän painon musta on mustaa ja paperi parempaa, ja silti kustannukset ovat alhaisemmat kuin edellisessä painossa.

HUOMENNA on taas kokousilta. Esityslista ei ole pitkä mutta jos se yksi vastarannan kiiski ja jokaiseen asiaan mielipiteensä kertova tapaus on paikalla, voi ilta taas venyä. Kääk! ■