koivuv.jpg

OTSIKOSSA tiivistettynä eilisen keliolosuhteet.

AAMULLA töihin lähtiessä likimain asteen verran plussalla ja poutaa. Pyörätiet olivat joko sulat tai niin hyvin hiekoitetut että uskalsi ihan reippaasti askeltaa. Aina siihen asti kunnes matkaa oli vajaa kilometri jäljellä. Omakotitaloalueen halki kulkeva, menosuunnassa alaspäin viettävä pyörätie oli peilikirkkaassa jäässä, ja kun muutaman kerran liukastelin  niin päätin siirtyä ajoväylän puolelle joka oli osin sula ja hiekoitettu. Sitä kulkien pääsin isommalle ja sulalle pyörätielle, jota pitkin loppumatka sujuikin helpommin.

PÄIVÄLLÄ käväisin ulkona kahvilla (meitä kun oli useampi töissä niin se onnistui) ja siellä oli alkanut lumisade. Tuli ihan kunnolla ainakin sen aikaa kun ulkona olin. Töistä lähtiessä satoi lunta ja räntää, ja kun se oli niin märkää niin se oli tarttunut sen aamuisen pyörätien jäiseen pintaan niin että sitä pääsi ihan mukavasti kävelemään. Kaupassa käynti ja matka jatkui kotia kohti.

ILLALLA päätin ottaa rennommin, pyykinpesunkin ajattelin jättää maanantaille kun on koko vapaapäivä aikaa (tai ainakin melkein). Puoliso suositteli katsomaan Netflixistä Black Summer -nimistä sarjaa. Pari jaksoa jaksoin katsoa mutta ei uponnut minuun. Sarjaa katsellessa alkoi vesisade ropista ikkunaan, mutta ennusteen mukaan olisi muuttumassa lumeksi. En tiedä viitsinkö jatkaa sarjan katselua. Siirryin punkkaan kirjan kanssa, ja nukahdin valot päällä ja kirja rinnuksilla.

TÄNÄ aamuna oli puolestaan vajaa aste pakkasta ja lunta tuli välillä reippaastikin. Oli näköjään tullut jo yön/aamuyön aikana, sen verran valkoisena oli taas maa. Aamupäivään kuului MasterChefin katsominen. Pähkäilin viitsinkö lähteä kauppaan, mutta kun en varsinaisesti sieltä mitään tarvinnut, niin päätin ryhtyä suunnittelemaan joulukorttia. Muutaman hassun laitan tänä vuonna, ja mieluummin tekaisen ne koneella ja lähetän Postin palvelun kautta.

ILLEMMALLA kiepahdin lähikaupassa ja lumisadekin näytti loppuneen.Telkkarista tuli MC:n semifinaali, ja nyt kun oli sopiva hetki niin katsoin sen. Vielä on sitten finaali jäljellä. Toki netistä löytyisi jo tieto kuka voitti, mutta pitäähän se nähdä millaisilla sapuskoilla voitto heltisi.

HUOMENNA kirjaston kautta ruokakauppaan, pitää pyöräyttää jotakin ruokaa viikolle kun on taas iltavuoroja pariksi päiväksi tiedossa. Tänä iltana voisi olla jonkun kauhuelokuvan vuoro. ■