night.jpg

Eilisiltana oli taas kokous. Onneksi eräs henkilö oli estynyt osallistumasta, niin saatiin kokous läpi ihan sutjakkaasti. Tällä eräällä henkilöllä on tapana lähestyä asiaa niin monen mutkan kautta että asiaan pääseminen kestää aina ikuisuuksia. Ja kokous venyy. Kokouksesta päästyäni tein ikuisuus-projektin aineistosta PDF:n tarkastettavaksi ja laitoin tarjouspyynnön menemään. Kannen suunnittelun jätin tälle päivälle. Aloitelin uuden julkaisun taittoa kuvien kanssa ja huomasin että mun pitää keskustella julkaisusta ainakin kuvittajan kanssa.

Tänään sitten aloitin kannen suunnittelun. Pelkkä valokuva taustavärillä ei vaikuttanut oikein hyvältä, ja vaikka kuinka yritin niin ei mieleistä tullut. Päätin lähteä palauttamaan kuvituskuvat ja samalla olla hetken pois koneelta. Ja kuinka ollakaan, kävellessä tuli mieleen yksinkertainen tapa tuoda ilmettä kanteen. Takaisin tultuani kokeilin heti ideaani, ja sehän toimi. Pitää vain ilmeisesti useammin poistua koneelta niin saa ajatuksen kulkemaan, ja vielä jos liikkuu ulkona silloin niin ehkä pää tuulettuu :)

Kakkosjulkaisusta juttelin kuvittajan kanssa ja todettiin että sivumäärä jää liian vähäiseksi alkuperäisellä idealla. Päätettiin lisätä koko sivun kuvien osuutta julkaisussa niin että sivumäärä kasvaa. Samalla reissulla poikkesin kirjapainossa kyselemässä papereista, niin että pystyn miettimään kuinka paljon sivuja siihen tarvitaan. Kanteen laitetaan melkeinpä pahvi ja sisällekin tavallista paksumpaa paperia niin saadaan se näyttämään ja tuntumaan kirjalta.

Huomenna pitää muistaa ottaa lihaklöntti pakkasesta jääkappiin sulamaan, niin voi sitten lauantaina kokata siitä, tai uunissahan se tulee, ehkäpä hautausmaakäynnin aikana. Jääkaappiin on tankattu olutta yhdelle lauantai-illalle, ovat kyllä ehtineet jo kylmenemään. Eipä lauantailta puutu muuta kuin valkosipuliperunoiden ainekset. Tällä kertaa ajattelin turvautua pakasteisiin, niin ei tarvitse koko aamua keittiössä viettää. ■