kurmitsa2.jpg

VETTÄ on tullut harva se päivä, joten saniaisten istuttaminen on jäänyt. Nyt siintää ajatuksissa josko lauantaina saisin niitä siirrettyä.

TÄNÄ aamuna kuuden aikaan aurinko paistoi niin upeasti, mutta jo aamuyhdeksältä tuli taas vettä. Iltapäivän loppupuolella oli kuivempaa joten menin keinuun istumaan, enkä siinä kauaa ehtinyt istua kun Kukkamummo I porhalsi paikalle. Ei ollutkaan mennyt mökille tänään pohjoisista palattuaan, vaan saattaa mennä huomenna. Varmistaa illalla saako kyydin sinne.

KUKKAMUMMO kyseli mistä kohtaa penkkiä hän voisi ottaa väriminttua jos huomenissa sinne mökille lähtee. Näytin paikan ja sanoin että huomenna olen 11 asti kotosalla aamupäivällä, nin että voin tarvittaessa tulla kaivamaan niitä hänelle.

NAAPURILTA joka pitää palstaa sain tässä taannoin kesäkurpitsaa, ja tänään sitten kokkasin kesäkurpitsalasagnea. On se kyllä hyvää. Ja kun sitä kesäkurpitsaa oli niin paljon, niin höyrytin loput ja ajoin sitten soseeksi pakkaseen. Voi sitten tehdä siitä vaikka keittoa porkkanan kanssa, tai kastikkeenpohjan tomaatin kera, tai käyttää vaikka sämpylöiden leipomiseen.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut viesti koskien jo toukokuussa puheena ollutta julkaisua. Nyt kuulemma saavat elokuun loppuun mennessä viimeisetkin tekstit, ja sitten aineisto tulisi taittoon. Kysyivät mitä pitää huomioida niin että mulla on kerralla kaikki tarvittava. Ja halusivat tietää riittääkö mulle 4 - 6 viikkoa sen kirjan taittamiseen. No riittää kyllä, parhaimmillaan olen taittanut kirjan yhden työpäivän aikana mutta sitä en tietenkään maininnut.

ELOKUUSSA pitäisi tulla toinenkin kirja työn alle, mutta sen aineiston toimittaja lähettää vain aineiston kun se on valmiina eikä ennen sitä pahemmin kysele. Ei nimittäin ole ensimmäinen kerta.

HUOMENNA käydään puolison kanssa päivällä torikahveilla, kun hänellä on taas vain yksittäisiä vapaita. Huomiselle on onneksi ennustettu aurinkoa ja lämmintä.

ILTAKAHDEKSAN jälkeen alkoi sataa tas vähän enemmän, ja sataa edelleen. Mitä siis muuta kuin kahvia ja leffa. ■