giphy.gif?cid=790b761192a60e85b89bd656a4

PERJANTAI-ILTA meni oikein mukavasti, oli hyvää seuraa, ruokaa ja sää oli mitä parhain risteillä. Risteilyltä palattuamme siirryimme vielä terassille ja viivyin siellä muutaman oluen ajan.

LAUANTAINA lähdin puolison luo iltapäivällä, ja kyllä oli kuuma matkustaa. Ei siinä tarvinnut kovin kummoista ohjelmaa illaksi suunnitella, riitti että istuttiin ulkona katselemassa kesäiltaa. On onneksi sellainen paikka että on hieman varjossa ja sopivasti tuuleksiikin siinä, niin tuntui suht mukavalta olla ulkosalla.

SUNNUNTAILLE ei suunniteltu muuta kuin kaupassa käynti ja grillattavan haku, helteet kun jylläsivät edelleen. Ei taaskaan muuta kuin ulkona oleilua, grillausta ja elokuvien katsomista.

MAANANTAINA lähdimme Ikealla käymään vaikka ajatus kuumassa autossa istumisesta ei kaikkein houkuttelevin ollutkaan. Kannatti kuitenkin lähteä, kun edellisellä kerralla katselin uutta valaisinta olohuoneeseen, mutta silloin se maksoi mun mielestä liikaa. Katsastin taas saman valaisimen ja kun hinta oli vain 19.95.- niin pakkohan se oli mukaan ottaa. Samalla reissulla poikettiin kaupassa niin ettei tarvinnut enää erikseen kauppaan lähteä.

TIISTAINA iltapäivällä lähdin tulemaan kotia kohti. Suorastaan mieltä ylentävää oli odottaa bussia kun lämpömittari näytti +32 astetta. Vaikka lauantaina kotoa lähtiessäni laitoinkin kaikki verhot ja kaihtimet ja ikkunat kiinni, oli asunto silti lämminnyt yli +30 asteen. Eipä juuri eroa sisällä tai ulkona olemisella. Kaikki tuulettimet kierrättämään ilmaa niin että jotenkin pystyi olemaan. Oli nimittäin päivityksiä odottamassa eikä niitä voinut jättää keskiviikolle. Illalla kukkapenkeille letkun kanssa ja kunnon kastelu. Viikonloppuna olivatkin värväämäni apujoukot kastelleet kukkapenkit.

KESKIVIIKKONA lähdin iltapäivällä apteekkiin ja kun astuin apteekin ovesta ulos, taivas repesi. Hetken aikaa katselin lipan alla näyttäisikö sade laantumisen merkkejä, ja kun ei niin menin viereiseen kahvilaan nauttimaan iltapäiväkahvit. Sieltä ulos tultuani oli  sade tauonnut ja pääsin ruokakauppaan ja kotiin vievään bussiin kuivana.

ENPÄ kauan ehtinyt kotona olla kun taivas tummui ja ukkonen alkoi jylistä ja vettä alkoi tulla kaatamalla. Sen verran harvinainen ilmiö oli, että piti painua pihalle suojan alle katsomaan myrskyä. Ei nimittäin muutamaan vuoteen olekaan ollut moista. Vettä kyllä tuli ja ukkonenkin oli melkein päällä. Pihakaivo ei ehtinyt vetää kaikkea vettä vaan pihakin oli pienimuotoinen lammikko kun kunnolla vettä ropisi.

KYLLÄ nautin sateesta ja ukkosesta, ja nyt kastui kunnolla se uusin kukkaniittyni. Letkulla kastellessa pitäisi seistä tuntitolkulla sitä kastelemassa että pääsisi samaan lopputulokseen. Muutaman kerran ukkonen iski ihan muutaman sadan metrin päähän, ja koko talosta hävisi sähköt. Katkos ei onneksi kestänyt kuin vajaan viisi minuuttia, mutta piit kuitenkin odottaa että modeemi nousee linjoille ennenkuin koneen käynnistää. Odotellessa katselin telkkaria ja samassa tuli uusi sähkökatkos, tällä kertaa muutamia kymmeniä sekunteja, mutta kuitenkin tarpeeksi pitkä että modeemi aloitti alustamisensa alusta. Mä kun sain keskiviikkona raparpeja jokusen kilon niin päätin pätkiä ne ja pakata pakkaseen menemään ja vasta sen homman jälkeen miettiä koneen avaamista.

KUN vaikutti siltä että ukkonen oli siirtynyt sen verran kauas uskalsin avata koneen ja ottaa työn alle sen viimeisen kirjan ennen lomia. Kovin isoja korjauksia ei tarvinnut tehdä joten sain uuden version kirjasta lähetettyä nähtäväksi. Sitten vielä Netflixiä ennen nukkumaan menoa.

TÄNÄÄN tuli vielä joitakin päivityksiä nettiin laitettavaksi, mutta muuten olin enimmäkseen ulkona istuskelemassa, varsinkin kun taivas oli vielä aamupäivän pilvessä eikä ollut kuuma. Iltapäivän puolella taivas tas selkeni, mutta ilma ei kuitenkaan enää ehtinyt lämmintä hellelukemiin.

HUOMENNA suuntaan puolison luo juhannusta viettämään. Hän tosin on vielä töissä alkuiltaan asti, mutta tulee kuitenkin sen verran ajoissa että ehditään grillata. Mä käväisen mennessä kaupassa hakemassa  lauantaille aamupalaa ja jotakin mitä voidaan sitten ruuaksi laittaa. Sunnuntaina palaan taas kotiin vielä viikoksi ennenkuin jään pariksi viikoksi lomalle.

TUOSSA illalla kävin kurkkaamassa sitä uusinta kukkaketoani, ja nyt näkyy taimia siellä sun täällä siinä kylvöalueella. Parin kolmen viikon päästä voivat olla jo melkoisen korkeita, eli lomalta palauttua saattaa odottaa iloinen yllätys. ■