kossu.jpg

Ylläoleva kuva on aiemmalta koskenkorva.com-sivulta, kuvakaappaus videolta. 

*

Suomessa on kohistu viime vuosina alkoholimainonnan tulkinnoista ja rajoituksista. Tällä kertaa alkoholimainontaa valvova Valvira joutui itse nöyrtymään oikeuden edessä. --- Valvira valvoo kuitenkin tiukasti alkoholimainontaa, mikä johti Koskenkorva-viinastaankin tunnetun alkoholijuomayhtiö Altian kanssa riitaan. Altia ei tyytynyt Valviran antamaan neljään ohjeistukseen, vaan vei riidan Helsingin hallinto-oikeuden puntaroitavaksi. --- TOINEN kiista koski Koskenkorva.com-verkkosivustoa, jossa on markkinoitu yhtiön väkeviä alkoholituotteita. Sivusto on toiminut venäjän, englannin ja latvian kielellä. Valvira ohjeisti, että sivusto lakkautetaan tai että sivut muutetaan sellaisiksi, jonne pääsevät vain alkoholijuomien myyjät.

Valvira moitti Altiaa siitä, että jotkut suomalaiset pääsivät Koskenkorva.com-verkkosivuille, jolloin väkevien alkoholien mainonta kohdistui sen mukaan siis laittomasti suomalaisiin.

Oikeus huomioi päätöksessään kuitenkin Altian kannan. Sen mukaan pääsy yhtiön ylläpitämälle sivustolle on estetty suomalaisista IP-osoitteista lukuun ottamatta tiettyjä erityisryhmiä, kuten yhtiön käyttämiä mainostoimistoja tai tiettyjä alkoholimyyjiä.

– Sivusto on suunnattu yksinomaan ulkomaiselle yleisölle ja suomalaisten kuluttajien pääsy sivustolle on estetty tehokkaimmalla käytettävissä olevalla tekniikalla, Altia raportoi oikeudelle.

Oikeuden mielestä sillä ei ollut asian kannalta merkitystä, jos joku suomalainen onnistui kiertämään tekniset estot, ja siten pääsi sivuille.

– Verkkosivuston ei siten voida katsoa olevan avoinna suomalaisille kuluttajille, hallinto-oikeus toteaa. --- (IS 29.4.2016)

*

Tätä kirjoitettaessa on vapaa pääsy koskenkorva.com-sivustolle, senkun näpyttelee osoitteen osoiteriville.

kossu2.jpg

EDIT: nyt ovat saaneet taas estot kohdalleen eli suoraan osoitteen kirjoittamalla ei pääse.

kielto.jpg