pahatar.jpg

Sunnuntain päätteeksi ensi Haihurrikaani 3 ja sitten perään Maleficent (tai Pahatar niinkuin suomenkielinen versio oli nimetty). H3 ei enää ollut niin viihdyttävä kuin edelliset mutta kyllähän sen katsoi. M/P taas edusti tuttua Disney-tuotantoa, tarinalla oli tottakai onnellinen loppu. M/P:n olen kerran aiemmin katsonut, ja silloin vain englanninkielisenä versiona ilman tekstityksiä, nyt tekstitys toi hieman lisää sillä aina ei ehdi dialogia tarpeeksi nopeasti ymmärtää. Menihän se ilta noita katsellessa, hömppää molemmat mutta jaksoin kuitenkin katsoa. Ja olihan jälkimmäisessä Angelina Jolie :)

Tänään sitten kirjastoon hakemaan PIN-koodi kirjastokorttiin. Sain ja tuttu numerosarjahan se oli. Olin jossakin vaiheessa vaihtanut, ehkä uuden kortin myötä mutta eipä tullut edes mieleen. Tuohon aikaan käytiin silloisen Sampopankin/Danskebankin korttia, ja tunnusluku toimi kirjastokortinkin koodina. Sittemmin luovuin Danskebankin asiakkuudesta kun tyhjästä en halunnut maksaa. Ko. pankilla meni muuten vuosia ennenkuin edes saivat nimeni vaihdettua oikeaksi tilinomistajan tiedoissa. Kyllä sitä käyttämään pystyi mutta aina näkyi nimi väärin tiliotteessa ja muualla pankin papereissa. 

Kovin tummia piliviä laahasi pitkin taivasta kun liikkeelle läksin, mutta eipä silti satanut. Kuivana pääsin keskustaan ja takaisin kotiin. Vettä on kyllä riittänyt tälle kesälle jo useampaankin tarpeeseen. Lauantaina tai sunnuntaina ajattelin käydä taas tarkastamassa grillauspaikan, vaikka todennäköisesti siellä ei vieläkään pysty grillaamaan. Tai pystyy mutta keskellä niemeä ja istumapaikat ovat silloin kortilla. Mieluummin vasta sitten kun pystyy istumaan oikeasti rannassa ja saa grillin lähelle vettä niin että lähtöä tehdessä on helppo upottaa grilli veden alle sammumaan ja jäähtymään. Toivotaan nyt että alkaa vedenpinta laskea niin pääsisi ja voisi kutsua entisen työkaverinkin mukaan. Voitaisiin juhlistaa hänen opiskelemaan pääsyään. Aluksi hän jäi varasijalle, mutta peruutusten johdosta sai kuitenkin opiskelupaikan. Tosin hän joutuu nyt miettimään taloudellista tukea opiskelun aikana, ja lisämutkia matkaan tuo se, että työsopimus on voimassa joulukuun alkuun. Mutta eiköhän siihen ole kirjattu kohta, että työsopimuksen voi purkaa uuden työpaikan tai opiskelujen aloittamisen johdosta. Mulla ainakin oli.