mold.jpg

AAMUPÄIVÄN tuuleksi siihen malliin etten viitsinyt istutushommiin lähteä. Puolen päivän aikaan alkoi aurinkokin paistella paremmin ja tuuli tyyntyä eli saatoin lähteä ulos kukkapenkeille.

ENSIN piti istuttaa köynnöskrassia uuden aidan juurelle 10 kappaletta, sitten istutin viisi kappaletta krassilaatikkoon ja lopuksi menin kontalleni pajukehikon juurelle istuttaakseni loput viisi sen juureen. Olikin kukkakauppiaani laittanut taas muutaman ekstraa, oli nimittäin 8 vielä jäljellä. Mutta hyvin ne sinne juurelle sopi.

JUURI kun olin saanut krassit istutettua tuli Kukkamummo I pihalle istumaan. Juteltiin siinä mitä tilaisin puutarhalta, ja siinä jutellessa tulivat myös Kukkamummo II ja PJ, jolla tärkeä ilmoitus kerrottavana: puutarhalla ei kuulemma ole enää kukkia. Naapuri oli soittanut kun oli ajellut tarhan kautta mökilleen. Ainoa vaan, että en mä sieltä edes ollut ostamassa vaan ihan toiselta tarhalta, jossa takuulla oli kukkia. Jonkin aikaa siinä juteltiin kunnes kerroin lähteväni sisään soittamaan sinne puutarhalle ja tilaamaan kukat.

KUKKATARHALLA vastasikin itse TJ, mukava mies. Ryhdyin kertomaan mitä haluaisin, ja heti alussa tuli tyrmäys. Marketat olivat loppuneet jo kaksi viikkoa sitten. Mutta me kun ei voitu (?) pitää kokousta aiemmin koronan takia, niin ei myöskään päästy kukkia aiemmin tilaamaan. Siinä samalla kun olin puhelimessa selailin nettiä mitä kesäkukkia voisin ajatella. TJ tarjosi daalioita, mutta sanoin että 20 vuotta on joka kesä ollut pihassa daalioita joten nyt vaihdetaan. Päätin korvata daaliat tummilla kesäneilikoilla, tilasin niitä 30 kappaletta että saadaan runsautta kukkapenkkiin. Myöskään ahkeraaliisaa tai koristetupakkaa siellä ei ollut, joten piti hetki pähkäillä. Lisäsin sitten ostoslistalle pakolliset orvokit, sineraariaa, kesäleimua ja neilikkaa. Lopputulema oli että 120 kukkaa sieltä on tulossa.

SIINÄ tiedustelin myös onnistuisiko pihaan kuljetus, mutta nyt on kuulemma niin kiire että ei. Mutta onnistuisi kuitenkin niin että kukat tulisivat torille josta ne voisi myyntikojulta käydä hakemassa. Ja sitten kun annoin laskutustietoihin talon osoitteen, niin taas tuli oikea onnenpotku. Eräs talon asukas on töissä mainitulla puutarhalla, ja voisi tuoda työpäivän päätteeksi kukat pihaan. Haluanko ne maanantaina vai tiistaina? No tiistaina niin ei tarvitse kastella kun ovat yön viileässä kellarissa ja aamulla istutetaan. Meni kyllä enemmän kuin nappiin koko projekti. Muistin kyllä kiittää toimitusjohtajaa loistavasta palvelusta.

TILAUKSEN jälkeen menin pihalle katsomaan olisivatko Kukkamummot vielä paikalla. Siellähän he olivat. Kerroin millainen kukkamäärä on tulossa, että istutettavaa kyllä riittää. Mutta saa riittääkin, kun vieläkin kaivelee se viime kesän puoliksi multaa ollut kukkapenkki. Keskiviikkoaamuna lupasin yhdeksän jälkeen ryhtyväni kantamaan kukkalaatikoita istutuspaikalle.

TULIN takaisin sisälle kun oli aika keittää iltapäiväkahvit, ja niiden jälkeen oli vuorossa siivous. Hyvä syy siivota nyt kun huomenna tulevat tutkimaan viemäriputkia, muutoin olisin jättänyt siivouksen viikolle jollekin päivälle.

HUOMENNA ajattelin käydä hakemassa vielä 10 krassia ja laitan portaiden kummalekin puolelle viisi, niin että saavat kasvaa sieltä ylhäältä alaspäin portaiden vieressä.

SEURAAVAKSI taidan siirtyä kirjan seuraan. ■