cha.jpg

 

Tiistaina tuli vielä sähköpostiin viesti, että voisinko mä lähettää käyntikorttipohjan liittyen jo aiemmin tekemiini käyntikortteihin, kun firmaan on palkattu kaksi uutta ihmistä. Jostakin syystä kuvittelivat että pohjat olisivat painossa eikä mulla. No sama se mulle oli, kahden kortin takia en viitsinyt ruveta haloota nostamaan vaan laitoin ppohjat ja grafiikkatiedostot painolle. Vielä ennen virastoajan päättymistä tuli pyyntö, että voisinko laittaa vielä yhden fontinkin jota heillä ei ole. No laitoin, vaikka saman fontin olisi voinut ihan laillisesti ja ilmaiseksi netistäkin ladata. Kirjapainon edustaja kun oli sitä mieltä että ko. firman olisi nyt ainakin pitänyt jollakin tapaa informoida minua asiasta, kun kortit kuitenkin olivat mun toteuttamia. En mä jaksa enää puolukanvarsiin takertua.

Tänään tuli sitten aamupäivällä viestiä painosta, että siellä oli tehty jo vedos korvaavalla fontilla, eikä (yllätys yllätys!) ollut mennyt läpi. Totesin että helpoimmalla pääsen kun teen itse korteista painovalmiit aineistot ja lähetän painolle. Kun tuollaiseen hommaan ei viittä minuuttia kauempaa mene.

Sitten lähdin lopultakin ostamaan sen uuden tuolin. Onneksi oli varastossa ettei tarvinnut tyhjin käsin poistua. Takaisin tultua (herraskaisesti taksilla) ei muuta kuin osta pois laatikosta ja tuolia kokoamaan. Oli kyllä niin simppeli koota, ettei siihen saamut sen kummemmin aikaa tuhrautumaan. Ja vanha tuoli käänteisessä järjestyksessä palasiksi ja lopultakin roskakatokseen. Kylläpä tuntuu taas mukavalta istua kun saa selälle kunnolla tukea eikä takapuolen alla ole kova ja joustamaton istuinosa.

Matkalla huonekalumyymälään soittivat kirjapainosta että että risteilyliput on noudettavissa. Nopeaa toimintaa, pakko myöntää. Käyn huomenna päivällä hakemassa niin saadaan jakoon ensi maanantaista alkaen. Toiseen risteilyyn liittyvää aineistoa ei vieläkään ole tullut, joten se mennee painoon vasta ensi viikolla. Ei myöskään tullut sen kiireellisen opuksen aineistoa, joten taitaa sekin mennä perjantaille. Mutta johan mä aiemmin totesin että pysynpähän poissa pahoilta teiltä tämän viikonlopun. Eikä loman alkuunkaan niin pitkää aikaa enää ole.

Päivän päätteeksi kävin entisellä työpaikalla katsomassa mitä sinne kuuluu? Ja jos kaikki kuulemani oikeasti piti paikkansa, niin melkoinen hullunmylly siellä pyörii päivästä toiseen. Viime keväänä kehitellyt hienot suunnitelmat joiden piti olla käytössä syksyllä ovat edelleen odottamassa käyttöönottoa. Monta muuta ihan älytöntä toimintatapaa on otettu käyttöön parantamaan tuottavuutta, mutta enpä usko niiden auttavan yhtään asiaa. Ja tiettyjä asioita on ilmeisesti poistettu käytännöistä, ainakin sellaisen vaikutelman sain kun siellä vierailin. Sanoinkin muutamalle vanhalle työkaverille jotka siellä vielä uurastavat, että tulen puolen vuoden kuluttua katsomaan missä menette.

Piti tuossa tehdä illan hämärissä/pimeydessä vielä pikkuinen lenkki, ja siellähän satoi lunta. EI nyt sentään mitenkään paljon (vielä ainakakaan) mutta sen verran että huomasi. 

Ensi viikolla on taas iltakokous ja taitaa olla sama päivä kun saan sen yhden julkaisun painosta. Pitää sopia tapaaminen kirjoittajan kanssa vielä ennen vappua, niin että voin luovuttaa kirjat hänelle. Ja lupasinhan mä tarjota leivoskahvit loppuunsaatetun projektin kunniaksi. 


Päivän punainen:

Työnäytetyöskentelyn ajan työntekijä on edelleen työtön, ei saa palkkaa, eikä työajalta kerry lomaa tai eläkettä ja työterveyspalveluita ei ole tarjolla?

– Nimenomaan. Tämä on oma valinta. Jos haluaa mennä tällä työttömyysturvalla harjoittelemaan. Näyttämään, että mitä osaa.

Selvitysmies Maria-Kaisa Aula ja ministeri Lindström selittivät tänään tarkemmin, mistä työnäytteissä on kyse. Aulan mukaan työtön tekisi yrityksessä töitä usean kuukauden ajan ilman palkkaa. Hän saisi työajalta työttömän päivärahaa. Hänelle ei kertyisi työajalta lomaa tai eläkettä. Myöskään työterveyspalvelut eivät olisi työnäytettä antavan työntekijän käytettävissä. Työntekijän vakuutuksen toteuttaminen on Aulan mukaan vielä selvityksen alla.

 

Ja miten tuo enää eroaa entisaikojen orjatyövoiman käytöstä? ­■