giphy.gif

Perjantai-iltana oli mukava käydä nukkumaan, kun sade ropisi ikkunaan. Sitä oli kiva kuunnella, mieleen tuli lapsuuden kesät kaukana maaseudulla. Kauaa ei tarvinnut ropinaa kuunnella kun uni jo yllätti.

Lauantaiaamuna herätessä aurinko paistoi ja näytti siltä että lähden kävelemään kohti Konttia. Aamupalan ja suihkun aikana oli taivas peittänyt itsensä harmaaseen pilviverhoon, ja eipä aikaakaan kun alkoi satamaan. Eikä mitään pikku tihkua vaan ihan kunnolla. Ei auttanut muuta kuin jäädä odottelemaan. josko se siitä hellittäisi. Hellittihän se, hetkeksi. Juuri kun luuli pääsevänsä liikkeelle, alkoi sataa uudestaan. Mielessä kävi jo, josko turvautuisin bussiin ja menisin sillä. En kuitenkaan viitsinyt bussilla lähteä. Loppuihan se sade lopultakin niin, että tunnin kuluttua oli jo Kontin sulkemisaika. Jäi siis käymättä. Ei se matto elintärkeä ole, joten päätin ensi viikon alkupuolella siellä käväistä katsomassa, olisiko se edelleen myynnissä.

Lauantaipäivää kulutin tekemällä syyskuun alussa ilmestyvää lehteä. Siihen kun on tulossa tietty juttu, joka mulla jo on. On ollut kesäkuun alusta alkaen, mutta tulee ajankohtaiseksi vasta syksymmällä. Samassa syssyssä varmistin ettei ole kokouksia tiedossa mun lomani aikaan (toistaiseksi ei vasta kuin yksi elokuussa, ja juuri mun lomaani edeltävällä viikolla), ja se yhden illan käyttökoulutus uuden hallintaohjelman käyttöön on sitten taas loman jälkeen. Kun kaupastakaan ei sen kummempia tarvinnut, käväisin lähikaupassa hakemassa ne pienet ostokset joita listalla oli. Illan kulutin (poikkeuksellisesti) katsomalla television tarjoamaa tarjontaa.

Sunnuntaiaamun aurinko oli kivunnut taivaanrannasta korkeammalle kun heräsin (taas ilman kellonsoittoa). Pikkhiljaa alkoi pilviä kertyä taivaalle, mutta kun sadetta ei tälle päivälle oltu luvattu, päätin uskaltaa lähteä ulos reippailemaan. Kun taivas oli pilvessä, pysyi lämpömittarikin siedettävissä 18 asteen lukemissa. Kiersin tunnin mittaisin lenkin, ja suunnittelin reittini niin että koukkasin Lidlin kautta ennen kotiin tuloa. Päätin käväistä katsastamassa olisiko siellä vielä niitä sipulirenkaita, jotka olivat jo torstaina tarjouksessa (olihan siellä niitä, joten pari pussia piti ostaa pakkaseen kun syksyn aikana on hampurilaisilta, kunhan vain saadaan sovittua sopiva ajankohta vierailulle. Silloin tehdään itse hampurilaiset (no ei sämpylöitä, mutta pihvit sun muut).), ja kun en eilenkään jaksanut miettiä mitään isompaa ruokaa, lähti tonnikalasalaatti myös mukaan.  Ei mennytkään kuin puolisen tuntia kun alkoi satamaan. Säätiedotus ei siis ihan nappiin mennyt. Tosin oli sellainen pieni ja ravakka kuuro, jonka jälkeen taas kirkastui. Mutta mukavampihan se oli lenkkeillä kastumatta.

Tälle illalle taas Foxin Katastrofileffa. Takuuvarmasti lienee taas joku B-luokan esitys, mutta mukava niitä on katsella välillä. Ei tarvitse paneutua juoneen sen kummemin, kunhan vaan katselee enemmän tai vähemmän kökköä tarinaa. Jonkun leffan voisin katsoa vielä sen jälkeen ennenkuin kuin punkka kutsuu.

Huomenissa alkaa sen toisen julkaisun korjaukset, tai ainakin tulevalla viikolla, riippuen siitä kuinka nopeasti toinen kirjoittaja pääsee taas arkirytmiin kiinni lomansa jälkeen. Pienesti toivon että tuleva viikko toisi myös mukanaan sen yhden julkaisun, jonka ennen lomaani toimitin painoon. Kun en muista milloin ko. kirjan julkistamistilaisuus on, niin en osaa varmaksi odottakaan kirjaa vielä tulevalla viikolla. Tulee kun ehtii. Ja voihan se olla että tulee jo huomenissa käytyä Kontissa sitä mattoa katsomassa. Tosin tahtoo käydä niin että suunnitelmat muuttuvat hetkessä yhden puhelinsoiton tai sähköpostin perusteella. Huominen näyttää.

Loppuviikkoa kohti on luvattu parempaa ja lämpimämpää kelia, hellelukemia ihan. Näyttää kuitenkin siltä, että ennusteet vaihtuvat monta kertaa päivässä, joten parempi katsoa aina ikkunasta ulos ja tehdä omat ennusteet. ■