path.jpg

KESKIVIIKKOAAMUNA odotti vähemmän iloinen yllätys työpaikalla. Siellä oli nimittäin kasa tavaraa joka piti siirtää omalle paikalleen, ja tiistaina kukaan ei (mukamas) ollut ehtinyt niitä siirtää. Enkä mä päässyt sitäkään tekemään ilman katkoksia, vähän väliä piti olla asiakkaita jeesaamassa. Sain mä ne sitten puoleen päivään kaikki omille paikoilleen joten jäi aikaa vielä muutakin puuhastella.

ILTAPÄIVÄLLÄ tuli tuttu nainen kauppaan ja kun multa oli juuri vuoro päättymässä jäätiin pihalle rupattelemaan, ja siitä siirryttiin torin kupeelle kahville. Rupatellessa aika kului kuin siivillä, ja äkkiä huomasin että mulla oli kymmenen minuuttia aikaa siirtyä kokouspaikalle. Onneksi matka sinne ei ollut mikään kovin pitkä, ja kaksi minuuttia aloitusajan jälkeen astelin kokoustilaan. Ja lämmintä oli taas parisenkymmentä astetta eli takki oli aivan liikaa.

ENSIMMÄINEN kokous meni läpi kolmessa vartissa kun ei ollut se yksi joka asiaan takertuja paikalla. Siinä jäi sitten aikaa odottaa seuraavan kokouksen alkua. Toinenkin kokous meni mutkattomasti läpi, ja sieltä kävelin kotiin ollen kotipihassa puoli kahdeksan aikaan. Ihan kohtuullisesti tuli päivälle pituutta. Ei siinä paljon muuta kuin sapuskaa, iltakahvit ja kirjan kanssa punkkaan. Ei jaksanut ryhtyä katsomaan Gothamia.

TÄNÄ aamuna oli sen verran väsy olo että päätin mennä töihin bussilla. Ja kun lämpömittarissa oli vain kahdeksan astetta kiskaisin farkkutakin niskaan. Tänään oli helpompi päivä, ei edes yhtään vaikeaa asiakasta käynyt, vaan kaikki joita avitin päivän mittaan olivat ystävällisiä. 

ILTAPÄIVÄLLÄ kotiin lähtiessä lämpömittarissa oli taas eiliseen tapaan parisenkymmentä astetta plussan puolella, eli takki oli aivan liikaa päällä pidettäväksi kävellessä. Enemmän kuin hyvin tarkeni kävellä paidan hihat käärittyinä takki olkapäällä roikkuen. Huomenna kun on iltavuoro lähden sinne ilman takkia, kotiin tallustellessa on vielä kuitenkin sen verran lämmintä että takkia ei silloinkaan tarvitse,

AURINKO on hellinyt viime päivinä ihan kiitettävästi. Rinteen kukkasipulit työntävät vartta ja kukkia melkein niin että napse kuuluu, ja tulppaanit kasvavat ihan silmissä kukkamummojen mukaan. Tänään töistä tullessa mummot olivat jälleen penkillä istumassa ja toinen heistä oli jo kylvänyt kehäkukan siement pitkään penkkiin. Naapuritalosta oli kolme naishenkilöä käyneet ihastelemassa sitä rinnepenkkiä - siinä kukkii jo krookukset, helmililjat ja jotain muuta - ja kuulemma kohta pitäisi kuulemma kastella sitä penkkiä, oli yksi heistä maininnut. Sunnuntain seutuun on luvattu vesisadetta, jospa se kastelisi sen mitä tarvitseekin. Jos ei sadetta tule niin voinhan mä sunnuntaina vetää kasteluletkun pihalle ja antaa sille penkille vettä. Omat kesäkukan siemenet käyn laittamassa siihen penkkiin joskus vapun jälkeen, varmaankin lähempänä äitienpäivää, riippuu vähän siitä miten kelit kehittyy.

TÄNÄ iltana muutama jakso Gothamia kun nyt voi ja jaksaa valvoa hiukan pidempään. ■