sleep.jpg

EILISILTANA, turhautuneena siihen nojatuolissa nukkumiseen ja sen tyynyvirityksen rakentamiseen siihen, aloin pähkäillä miten saisin nukuttua koko yön sängyssä (muutenkin kuin ottamalla niitä lääkkeitä maksimiannoksen päivän aikana). Siinä sängynlaidalla istuessani aloin miettiä, että vaikka parhaimmillani olen haavahoidossa tunnin sillä vuoteella, ei jalkaa ala särkeä, toisin kuin jos menen pitkälleni omaan sänkyyni. Ja siinä sen sitten hoksasin: aina kun menen sinne hoitoon, niin nostan sen sängyn pääpuoleista päätyä niin että se on lähes 45° kulmassa tai hyvin lähelle sitä, kuitenkin niin että pääpuoli on reilusti koholla. Kun mulla on noita vanhan sohvan isoja tyynyjä, niin päätin laittaa sellaisen sängyn päähän seinää vasten, niin että voin nojata päätä ja hartioita siihen eikä mun tarvitse olla selälläni. Sammutin valot, kiskoin peiton ylös asti ja suljin silmäni odottaen koska särky alkaa. Ei alkanut, vaan heräsin kuusi tuntia myöhemmin vessahätään, ja siitä takaisin nukkumaan. Nukuin kunnon syvät yöunet, sillä heräsin aamulla taas vasta kellonsoittoon. Sen verran aamulla havahduin ennen kelloa, että kuulin kuinka naapuri taisi hyppiä tasajalkaa kämpässään. Sellaista töminää ainakin sieltä kuului. Se ei häirinnyt sen enempää vaan nukahdin takaisin. Miksi mä en aiemmin huomannut kokeilla nukkua näin? 

PÄIVÄ oli harmaa, ja muisti se sataa tänäänkin. Aluksi pyrytti ihan kunnolla mutta onneksi aika äkkiä väheni pikku ripemiseksi. Lämpötila pysytteli plussan puolella. Taisi olla koko yön pitkästä aikaa nollan paremmalla puolella. Mukavasti on sulattanut lunta tuosta kävelytieltä, ja jos nyt tulevalla viikolla saadaan se luvattu lämpöaalto, niin saavat lumet vähän enemmän kyytiä. Viisi vuotta sitten tähän samaan aikaan narsissit kukkivat valtoimenaan. Ehtivätkö tänä vuonna kukkia edes toukokuussa? Vastineeksi tälle kurjalle keväälle voisi syksy olla pitkä ja lämmin, eikä haittaisi vaikka lumet tulisivat vasta ensi vuoden puolella.

MIETIN päivällä lähtisinkö käymään isolla marketilla, mutta kun toisaalta mistään ei puutetta ole (kukkamulta on tosin puutoslistalla, mutta ei vielä kiireinen), niin miksi lähtisin sinne haahuilemaan ja ostamaan jotakin mitä en tarvitse. Huomenna kuitenkin hoidon jälkeen on ruokakaupassa käynti, ja voin samalla kertaa ostaa kukkamullankin. Päivällä sain sen kirjan lopultakin loppuun, joten huomenna myös kirjastoon ja maksamaan myöhästymismaksut.

HUOMENNA on haavahoito iltapäivän puolella, aiemminhan mä olen ollut aina viimeistään puolelta päivin. Jos seuraava aika on keskiviikkona niin pitää yrittää silloinkin saada se aika iltapäivän puolelle, niin voisin sieltä suunnata suoraan kokouspaikalle eikä tarvitsisi käydä välillä kotona. Keskiviikon tuplakokous kun on sellainen että en voi olla sieltä pois. Ja on siellä esillä asia, johon vastausta olemme odottaneet jo jonkin aikaa. Siitä riippuu aika pitkälle tulevaisuuden suunnitelmat.

MAALISKUUSSA julkaistavaksi kaavailtu postuumi opus odottaa edelleen puuttuvia valokuvia. Helmikuun lopussahan mä taisin laittaa se listauksen puuttuvista kuvista, mutta ei ole vielä mitään kuulunut. Mietin pitäisikö laittaa kyselyä asiasta huomenissa. Tosin tällä viikolla en voi kuvia ottaa vastaan tiistaina tai keskiviikkona, tiistaina kun tulee vieraita ja keskiviikkona olen ties kuinka nyöhään siellä kokouksessa. Saa nähdä on kirja saatu painettua vielä kesäänkään mennessä, sen verran paljon kuvia puuttui. Valmistuu kun valmistuu, eihän siitä myyntituotetta tulekaan vaan ainoastaan oman perheen ja suvun käyttöön tarkoitettu laitos.

NYT kun on vatsa täynnä hyvää ruokaa (riisiä ja kanakastiketta) niin voisin etsiskellä jonkin leffan katsottavaksi. ■