Frosty_Background.jpg

TÄMÄ vuosi ainakin töiden osalta. Eilen päivällä toi sen omakustanteen tekijä kirjastaan kappaleen, ja samalla rupateltiin tovi ehkä joskus keväällä ilmestyvästä seuraavasta osasta. Samalla annoin vinkkejä aineiston toimittamiseen, niin että sujuisi nopeammin toista julkaisua tehdessä. Samoin eilen tuli vihonviimeiset korjaukset ja hienosäädöt niihin kahteen julkaisuun. Sen verran myöhään tulivat että kun sain aineistot valmiiksi, olikin paino jo sulkenut ovensa. Sulkee ovensa jo kello 16, Ja aineiston toimittaminenkin sähköisesti on turhan vaikeaa, pitäisi luoda käyttäjätili, ja sitten lähettää aineisto ja sen jälkeen vielä soittaakin jollekulle että siellä se aineisto on. Olen jouhevampaankin palveluun törmännyt, esimerkiksi laittaessani ulkomaisille painotaloille. Siellä aineisto lähtee tuotantoon ilman kommervenkkejä.

KÄVIN sitten tänään viemässä tikulla paikan päälle aineiston, niin että sain samalla kertaa kertoa kaiken tarpeellisen painotyöhön liittyen, eikä tarvinnut miettiä kirjasiko vastapuoli varmasti kaikki tiedot oikein. Joskus tammikuun alkupuolella varmaan tulevat, ja pitää sitten muistaa laittaa toimittajalle pyyntö toimittaa mulle arkistokappaleet.

HUOMISEN päivän murheiksi jäi ainoastaan kaikkien aineistojen siirtäminen arkistolevylle, ja työkansion puhdistus tämän vuoden töistä. Siellä roikkuu vielä jotakin harjoituskappaleita lähinnä kansikuvista, ja muutama taittopohjakin saattaa seassa olla. Ne löytvät tiensä bittitaivaaseen, kun niiden pohjalta on lopulliset jutut jo tehty. Ja tarvittaessa voin käyttää valmiiden töiden pohjia, jos sattuu sopivasti sopimaan tilaajalle. 

TÄMÄN illan päätteeksi lähti pyykkikone pyörimään, vaihteeksi taas tulossa kaksi koneellista kun on liinavaatteetkin pesussa. Huomenna jossakin vaiheessa imuria lattialla, niin on mukava tulla kotiin kun on siistiä. Ikävästi kantautuu hiekoitussoraa kenkien pohjissa, aina tuntuu että jalan alla on jotain vaikka sen heti huomattuaan noukkiikin roskiin.

LOMAN jälkeen ajattelin käydä viemässä Konttiin taas tavaraa. On tullut ihan liika noita ilmaislahjoja ja muuta rojua tilausten yhteydessä, ja onhan mulla edelleen se clipart-romppusarja ja siihen liittyvät kaksi kirjaa viemättä. Näkeepähän samalla onko asiakaspalvelu yhtään parantunut viime kerrasta. ■