winter.jpg

SUNNUNTAINA alkuillasta lähdin puolison luo. Bussipysäkillä tuntui jo viileämmältä kuin päivällä ja illan lopulla olikin jo lähes 20 pakkasastetta. Niin kylmää ei vielä ole ollut tänä talvena. Sunnuntain iltaan kuuluivat nakit ja bataattiranskalaiset dipin kera.

MAANANTAINA syötiin ensimmäiset joululaatikot, ja tiistaina paistettiin lihaklöntti ja perunalaatikko. Perunalaatikkoa tehtiin varmuudeksi kaksi vuokaa niin että päästiin maistamaan voiko sitä keskiviikkona tarjota. Todettiin että voi.

KESKIVIIKKONA tuli puolison sisko jouluaterialle ja olihan sitä taas kaikkea ja ihan liikaa. Onneksi ei tarvinnut tänäkään jouluna lahjojen perässä juosta kun on sovittu ettei osteta lahjoja puolin eikä toisin. Mitään ihmeempää ei jouluna tehty vana katseltiin Netflixsistä sarjoja. Otettiin ihan levon kannalta.

TORSTAINA lähdin kotiinpäin kun piti päivällä käväistä kirjapainossa ja tietty kaupassa hakemassa eväitä perjantaille. Reppuun tuli tietysti jouluruokia niin että torstaina ja perjantaina ei tarvitsisi miettiä mitä söisi.

PERJANTAIAAMUNA pääsi töihin. Itse asiassa se tuntui enemmän kuin mukavalta kun jouluihmisiä en ole. Tuntui kivalta taas se pienimuotoinen kiire. 

JA tänäänkin sai mennä töihin. Tänään meitä olikin vain kaksi koko päivän ja hiljaisen aamun jälkeen alkoi vilskettä riittää. Viimeisimmät asiakkaat saatiin ulos vasta sulkemisajan jälkeen. Vaikka kiirettä piisasikin se oli ihan positiivista.

NYT on hernekeitto kypsymässä ja huomenna ehkä pyykkiä. Kunhan saan laittaa levyn nollille reilun puolen tunnin kuluttua, niin voin jatkaa Netflixissä. Huomenna taas eväitä maanantaita varten ja tiistain saakin huilia, ja keskiviikkonakin vasta iltavuoroon eli ihan sopivan mittainen uusivuosi tulee ilman viinaa ja raketteja. ■