punk.jpg

KESKIVIIKKONA jatkui matka sen ikuisuuseepoksen seurassa. Aamupäivällä tuli sähköpostia että pari alkupäästä puuttuvaa kuva ajää pois kun niillä ei mitään tärkeää arvoa ole tarinan kannalta. Pääsin muokkaamaan ne luvut lopulliseen muotoon ja samalla sain numeroitua sivutkin jo oikein. Nyt sellainen puolentoista sataa sivua kirjaa taitettuna mutta vielä on monta lukua jäljelllä ja kuvia puuttuu. Laitoin kuitenkin kaikki valmiit taas nettiin ladattavaksi. Tämä kirja pääsee työn alle seuraavan kerran varmaan vasta kuukauden vaihteessa.

EHDIN käväistä nauttimassa lounaan kun puhelin pirahti ja siellä soitteli naisihminen jonka nimi hämärästi soitteli kelloja. Olisi kuulemma kirja taitettavana, eikä millään turhan kiireellä aikataululla. Ennen kuun vaihdetta pitäisi olla 500 kirjaa painosta ulkona. Lopullinen materiaalin sivumääräkään ei vielä ollut selvillä, mutta lupasi laittaa jo olemassaolevan valmiin aineiston vielä keskiviikkoillan aikana, ja loput tulevat perjantaina, ja ihan vihoviimeiset maanantaina. Aika tiukalla aikataululla, kun painolle pitää laskea kuitenkin viikko aikaa, mutta lupasin että otan perjantaina työn alle niin saan maanantaina laitettua sähköisen version katsottavaksi. 

ILLALLA oli sitten kevätkauden ensimmäinen kokous. Ja tietty se jo asiasta bänkäävä ja sivuraiteille luisuva henkilökin oli paikalla. Pikkuhiljaa päästiin kuitenkin listaa eteenpäin ja lopulta loppuun asti. Vähän ennen puolta kahdeksaa olin kotona joten ihan tarpeeksi meni aikaa siellä istuessa. Saa nähdä riittääkö vänkääjällä intoa tulla seuraaviinkin kokouksiin, viime vuoden lopullahan hän oli vain pois ilmoittamatta asiasta mitenkään.

TÄNÄ aamuna vilkaisin sähköpostit ennenkuin lähdin taas istumaan kuuntelemaan päivän aiheita. Oli tullut aineistoa kolmen tiedoston verran, mutta saivat jäädä sinne odottamaan huomista. Tänään oli mielenkiintoisempi päivä olla kuunteluoppilaana kun aiheetkin olivat mielenkiintoisempia eikä kouluttajatkaan olleet tasaisella unettavalla äänellä puhujia. menihän siellä taas kello 16 asti mutta onpahan nyt istuttu.

ILTAPÄIVÄN tauolla vilkaisin siivilisähköpostia ja oli tullut sieltä firmasta jossa kävin haastattelussa, viesti. Alkuun tietty kaikki ne perinteiset fraasit ja sitten lopusta löytyi se kaikkein olennaisinkin tieto: ei jatkoon. Jotakin tälläistä vähän ounastelinkin, sillä on varmaan helpompi kertoa sähköpostilla kielteiset päätökset kuin soittaa - tai sitten piti niin monelle laittaa sama viesti jolloin sähköposti oli nopeampi tapa kuin kuluttaa päivä soitellen jokaiselle. En mä mitenkään masentunut siitä, tätäkin nykyistäkin duunia on ihan tarpeeksi ja toisaalta tässä hommassa tilanteet vaihtuvat mukavan usein niin pääse kyllästymään. Enkä mä varmaan tätä tekis jos se ei edelleen tuntuisi mielekkäältä.

ILTAPÄIVÄLLÄ oli tullut myös pyyntö tehdä esite, sen pitäisi olla valmiina maanantaina. Se kun ei ole kuin yksi A4 ja aineisto josta se tehdä oli viestin mukana, niin onnistuu. Pitää tehdä se huomenna ensi töiksi ja ottaa sitten tuo kiirekirja työn alle. Ja kun on olemassa valmispohja josta lähteä liikkeelle niin eiköhän sekin ensi viikolla painoon saada.

KOVIN on ollut harmaata ja pakkanen on sahannut parin miinusasteen ja hiukka vajaan miinus kymmenen asteen välillä. Satunnaisesti on satanut hetken lunta, mutta ei merkittavissä määrin. Aurinko senj sijaan ei ole naamaansa näyttänyt sen edellisen kerran jälkeen. Mutta onhan päivä sentään pidentynyt. Vaikka ei sitä huomaakaan. ■