snow1.jpg

KYLLÄPÄ oli miletäylentävä näky aamulla sälekaihtimia avatessa. Lunta tuprutti ja pyörteilevä tuuli lennätti sitä joka suuntaan. Eipä paljon tarvinnut harkita menenkö jalan vai bussilla töihin. Bussi oli työpaikan kulmilla jo sellaiseen aikaan että olin puoli tuntia ennen työajan alkamista jo paikalla. Ihan hyvä juttu sinänsä. Ehdin rauhassa kiertää kaupan ja katsastaa että paikat ovat kunnossa ennenkuin avaan ovet asiakkaiden tulla.

EILEN ja tänään jaksoin ja tein jo hieman raskaampiakin hommia töissä kun alkaa kunto palautumaan. Ihan hullun lailla en silti vielä viitsi ryhtyä rehkimään. Tänään nimittäin palasi sairauslomalta yksi kaveri ja aloitti ilmeisesti turhankin vauhdikkaasti, sillä muutaman tunnin päätä häntä alkoi huimaamaan ja joutui lähtemään lekuriin kun tuli sen verran heikko olo. Nuoret kun ei vielä ymmärrä että varsinkaan kunnon kuumeilun jälkeen ei heti suin päin rynnätä soitellen sotaan vaan pitää tehdä rauhallisemmin hommia vaikka olo tuntuisikin kuinka hyvältä tahansa. Veikkaanpa että on poissa huomisen.

HUOMISELLE on luvattu plussan puolelle olevia lukemia kun pääsen töistä ja mahdollisesti jopa vesisadetta. Kyllä saisi sataakin niin että nuo viimeksi tulleet lumet saisivat uudestaan kyytiä. Pitkä ennuste lupaa nollan vaiheilla pyöriviä lukemia ja vettä, lunta ja räntää. Eli kaikkea muuta paitsi vanhoja mummoja kivireet perässä.

MUUTOIN töissä on mennyt ihan mukavasti. Sen verran paljon ollut porukkaa töissä että ollaan saatu hommat tehtyä ja pidettyä myymälä järjestyksessä. Ensi viikolla ollaan pitkästä aikaa samassa vuorossa sen naishenkilön kanssa jonka kanssa ollaan myllätty myymälää uuteen uskoon, ja nyt olisi ensi viikon aikana jatkaa sitä mylläystä vielä yhden osaston kohdalla. Saataisiin sitten sekin lopultakin tehtyä.

VIIKONLOPPUNA ajattelin ottaa sen ikuisuuseepoksen työn alle ja saada tetyä ne korjaukset. Puoliso kun on töissä tiukasti koko viikonlopun niin ei mulla parempaakaan tekemistä ole. Ja saataisiinhan sitten se nytkähtämään taas hiukan eteenpäin.Tänään muistin laittaa niiden viime viikolla tehtyjen kirjojen taittolaskut eteenpäin. Niitä kun voi laittaa ennenkuin painoaineisto on hyväksytty ja kirja lähtenyt painoon. Viikonlopun sairastelun johdosta ei ne tulleet ensimmäisenä mieleen alkuviikosta mutta olihan mulla muistilappu näkyvillä että se homma oli edelleen tekemättä. Nyt on.

KUN kello on vasta noin vähän niin joku jakso jotakin Netflixistä ennen punkkaan siirtymistä. Eikä passaa unohtaa iltakahvia tai Nukku-Matti kiertää tämän huushollin kaukaa. ■