Containment.jpg

Maanantaina kävin sitten neuvottelemassa onnistuisiko ID:n rahoitus tietyn tahon kautta. Piti siellä sitten laittaa viestiä vielä korkeammalle taholle, mutta iltapäivällä tuli vastaus että OK! Ja kuinka ollakaan, tuli sähköpostiin tarjous että jos nyt palaan takaisin tilausasiakkaaksi, saan yhden kuukauden ilmaiseksi. Kaipa se pitää hyödyntää. Eipähän tarvitse miettiä kuukausittaisia maksuja eikä päivityksiä yli vuoteen.

Sunnuntai-iltana alkoi taas lumisade ja jatkui koko eilisen päivän. Kyllä mulle oikeasti alkaa tämä lumen tulo riittää. Kunpa nyt vaan pian tulisi taas sellainen lämmin ilmavirtaus ja alkaisivat nuo kinokset sulamaan. Aamuisin tahtoo olla tiet vielä tukossa, aura-autot kun käyvät tietysti ensimmäiseksi pääväylillä. Nyt aurinko yrittää paistella mutta pakkasen puolella ollaan.

Maanantai-iltana katsoin Containment-nimisen leffan (No water. No power. No explanation. No escape. Trust no one.). Samanniminen sarjakin pyörii Amerikanmaalla. Mitään hajua ei ollut mistä leffassa on kyse, mutta rohkeasti istuuduin vain katsomaan. Erittäin hidastempoinen ja yhteen paikkaan sijoittuva sci-fi-pätkä. Ei ihan ollut paras mahdollinen vaihtoehto mutta voinpahan sanoa että on katsottu.

Kirjan taitto jatkuu edelleen. Pitää taas kaivella toimitettuja papereita ja etsiä pari juttua niistä. Aikataulu näyttää kuitenkin siltä tänään saattaisin saada tämän homman tältä osin kasaan, ja voisin postittaa tekijälle tarkastettavaksi. Sen verran paljon näyttää kuitenkin tulevan sivuja että alkuperäinen sidosasu pitänee vaihtaa toiseen. Ja kansi(kuva)kin on vielä ihan auki. Näistä pitänee keskustella kun seuraavan kerran istutaan saman pöydän ääreen.

Tällä viikolla pitäisi tulla ensimmäinen siitä viiden kirjan pumpsista. Siitä ei ollut vielä puhetta kuinka nopealla aikataululla kaikki viisi opusta ovat työn alle tulossa, saatikka siitä millaista aineisto on. Toivottavasti kovin monessa ei ole käyriä ja muita kuvaajia jotka pitää piirtää uusiksi. Mutta katsotaan kunhan tulee.

Pitänee laittaa päiväkahvit tippumaan ja palata taas muistelmien pariin. ■