tool.jpg

PITI jo aamulla soittaa tietokonehuoltoon, mutta tulikin nettisivujen päivityksiä, jotka päätin hoitaa heti alta pois. Sitten olikin aika lähteä taas jalkahoitoon. Jälleen kerran oli uusi hoitaja, joten jouduin kertomaan miten edetään asian kanssa. Ei pistänyt lainkaan pahakseen, vaan totesi että kyllä mä varmaan tiedän paremmin kun olen jo niin pitkään käynyt. Maanantaina onkin vuorossa tuttu hoitaja, ja pähkäillään pitäisikö hoitoa hieman muuttaa. Konsultoiko lääkäriä siinä yhteydessä on vielä epäselvää, mutta selviää sitten. Hoidosta kauppaan ja sitten kotiin. Olikin melkoisen vilakka tuuli odotella bussia, edellinen ehti juuri lähteä kun lähestyin pysäkkiä. Onneksi odotteluaika jäi alle kymmenen minuutin.

KOTONA sitten kaurapuurot tulemaan ja ostokset jääkaappiin. Puuron tekeytyessä etsin tietokonehuollon puhelinnumeron, tiesin mihin huoltoon koneen olen viemässä mutta yhteystietoja ei tietenkään ollut tallessa. Soittelin ja sinne ja kyselin hinta-arviota työstä: uusi kiintolevy, vanhan levyn kloonaus sille tai vaihtoehtoisesti käyttöjärjestlmän asentaminen ja päivittäminen sekä uuden CD/DVD-aseman laitto kustantaa maksimissaan 200 euroa. Saisihan sillä hinnalla jonkun häkäpöntön mutta ei kiitos. Kun mun koneessa on 18,4" tuuman näyttö, niin enpä oikein halua enää pienemmällä näytöllä varustettua läppäriä. Ja kun käyttis on Win 7, niin se on helppo muokata vastaamaan omia tarpeita. Ja osa ohjelmista ei enää toimi Win 10 alla, eikä niitä päivitetäkään enää. Ovat kuitenkin sellaisia pikku ohjelmia jotka palvelevat edelleen oikein hyvin. Läppäri lähtee siis hioltoon. Ensi viikon tiistaina lupasin toimittaa sen. ja annoin ruhtinaallisesti aikaa tehdä huolto, arvelin hakevani sen 26. päivä. Eivätpähän joudu hosumaan sen kanssa.

ILLAKSI etsin pari elokuvaa, kun telkkarin ohjelmat eivät taaskaan iskeneet. Huomenna tulisi The Avengers. Kovin hyvin en sen juonta muista, joten voisin katsoa sen ja mainostauoilla piipahtaa Euroviisujen puolella. Ja leffan jälkeen on vielä reilusti aikaa nähdä tulokset. ■