Jokusen aikaa olin jo ihmetellyt ettei uuden Windowsin varaus-kikkaretta ole ilmestynyt tuohon näytön alalaitaan. Kun päivä näytti siltä, että vettä saattaa tulla hetkenä minä hyvänsä, päätin alkaa selvitellä asiaa.

Mikkisoftan helppi-sivuilta alkoi sitten pikkuhiljaa löytyä tietoa. Tietyt päivitykset pitäisi olla asennettuna että homma toimisi. No onhan ne mulla, eikös? Päivityshistoriaa selaamaan - ei asennettu. Varmistus vielä komentokehoitteen kautta: mitä ilmeisimmin niitä ei sitten ollutkaan. Eipä muuta kuin Windows Updateen. Siellähän ne päivitykset lymyilivät Suositeltujen päivitysten joukossa. Ja minä kun en niitä pääsääntöisesti asentele. Koska varmuutta ei ollut, oliko siellä muutakin mitä vaaditaan, päätin valita kaikki saatavilla olevat Suositeltavat. Paketille kertyi kokoa noin 400 megaa. Ja kun tänään oli Mikkisoftan virallinen päivityspäivä, kaikkein nopeiten niitä ei saanut. Tulivat kuitenkin ja alkoivat asentumaan. Kyllä siinä ehti kahvit keittämään ennenkuin tuli pyyntö käynnistää kone uudelleen.

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen näytönohjain ilmoitteli haluavansa ladata päivityksen. No, ei kun tulemaan. Tuli nopeasti ja asentui myös. Eikä edes vaatinut uudelleenkäynnistystä. Hetki meni kun alalaitaan tuli tietoa uusista saatavilla olevista päivityksistä. Yksi oli tärkeä ja loput Suositeltuja. Päätin ladata taas kaikki. Okei, hieman yli 300 megaa. Sama odotus latauksessa ja vanha tuttu Käynnistä uudelleen.... 

Kun oli tahkonnut itsensä käyntiin, ilmoitti näytönohjain taas uudesta päivityksestä. No ei muuta kun tulemaan ja asentumaan. Päivitys oli pienempi kuin edellinen, ja samalla asennus- ja käyttöliittymää oli paranneltu.

No nyt oli valmis odottamaan päivityskuvakkeen tuloon. Tai sitten en. Uusia päivityksiä oli TAAS saatavilla. Tällä kertaa tosin vain kolme kappaletta, joten lataaminen ja asentaminen ei tällä kertaa vienyt ikuisuuksia. Ja taas se uudelleenkäynnistys.

Nyt alkoi jo hymy hyytymään. Näytönohjainkin ilmoitteli halustaan asennella uusia päivityksiä. Menköön, kun kerran alkuun on päästy. Lataus ja asennus sujuivat nopeasti, ja nyt asennusikkunassa tiesi koko ajan mitä oli tapahtumassa. 

Eihän siinä mitään, hyvä että järjestelmää päivitetään mutta pikkuhiljaa olisi aika päästä eroon tuosta rasittavasta uudelleenkäynnistysrumbasta.

Nyt sitten vain odottelen ilmestyykö se varauskuvake ennen heinäkuun loppua. Toiseen läppäriin se ilmestyi jo pari viikkoa sitten. Ja kakkosläppäriä en niin usein käytä enkä edes päivitä, mutta niinpä se sinne vain tuli. Tähän koneeseen päivitän kymppiin vasta kun olen kakkoskoneella varmistanut ohjelmien toiminnan. Mieluummin jatkan sitten vanhalla käyttöjärjestelmällä ja toimivilla ohjelmilla, kuin että kikkailen saadakseni ohjelmat toimimaan. Uusi Office-paketti ei kaatumatta halua tässä koneessa toimia - vaatinee vähintään Win8 toimiakseen kunnolla - mutta safe-tilassa voi käyttää sen minkä tarvitsee. Mutta nyt vain odotellaan.