soup.jpg

KESKIVIIKKOAAMUNA olikin melkoisen aikainen herätys, kun piti lähteä reissuun ja juhlistamaan itsenäisyyspäivää. Reissu olikin pidemmän kaavan mukainen, vasta lauantaina alkuillasta tulin kotiin. Ei siinä paljon enää jaksanut/viitsinyt puuhastella.  Sen verran kuitenkin että laitoin herneet likoamaan sunnuntaita varten.

IHAN ilman työasioita ei tuo irtiotto onnistunut. Perjantaina soi puhelin kolme kertaa, ja kaikilla oli sama asia: olisi kirjoja tulossa taittoon. Paras oli kai se, että erääån kirjan aineisto valmistuu jouluksi ja se pitäisi saada taitettua vielä tämän vuoden puolella, onnistuuko? No onhan siinä joulun jälkeen useampi päivä ennen vuoden vaihtumista joten vastasin että onnistuu jos aineisto on heti joulun jälkeen mulla. Muilla kahdella kirjalla ei sentään ollut niin tulenpalava kiire, vaan saavat mennä kaikessa rauhassa ensi vuoden puolelle.

MYÖS siihen postuumiin opukseen on tulossa kuvia vasta joulun jälkeen. Tuleekin melkoisen kiireinen tammikuu, kun pitää saada ne kaksi muuta kirjaa painovalmiiksi, postuumi oikoluettavaksi ja sitten vielä on lehden taitto. Kaikki pitää saada alta pois ennenkuin jään helmikuun alussa lomalle. Siihen malliin olen alustavasti aikatauluttanut että lehti lähtee painoon ja mä samalla lomalle. Mukavempi palata sitten taas katsomaan mitä uutta on tullut työlistalle loman aikana. Tai no katsonhan mä sähköpoistin varmaan kerran päivässä mutta laitan taas automaattivastaajan päälle.

SEN verran aina väsyttää noista reissuista palaaminen että tämä päivä menee melkoisen rauhallisissa tunnelmissa. "Suurin" urakka on varmaankin hernekeiton keitto. Seuraavaksi olisikin vuorossa sipuleiden ja porkkanoiden kuoriminen ja pieniminen herneiden sekaan, ja tuossa kahden aikaan laittanen kattilan porisemaan. Sitten pitääkin pysyä kotosalla seuraavat 2-3 tuntia että voi käydä sekoittelemassa sopivin väliajoin. Illalla varmaan joku leffa ja sitten onkin taas tämä viikko paketissa. Herätään aamulla levänneenä valmiina päivän haasteisiin. ■