blueprint.jpg

EILISILTANA lämpömittari oli jo melkein asteen verran plussan puolella, ja tänä aamuna töihin lähtiessä oli parisen astetta plussaa. Aurinkokin näyttäytyi päivän aikana, ja tuntui oikeasti keväältä kun räystäät tiputtelivat vesipisaroita.

PARI tuntia ennen töiden päättymistä  tuli vielä koottavaksi kaksi isoa esittelytelinettä (yltävät yli kahden metrin). Kaikki osat olivat tietysti levällään pitkin varastoa, osa siellä, osa täällä ja loput vielä jossain muualla. Onneksi ne sai sentään siirrettyä pumppukärryllä hissiin ja sitä kautta yläkertaan mutta kantaa piti lähelle sijoituspaikkaansa kun ei kuormalava lastattuna osilla mahtunut ovesta. Päivä oli sillä hetkellä melkoisen kiireinen joten piti aloittaa kokoaminen yksin. Oli se kieltämättä hankalaa mutta eteni kuin etenikin. Sain sitten työkaverin avuksi hetkeksi ennenkuin hänen työpäivänsä päättyi ja saatiin molemmat rakennelmat kohoamaan lakikorkeuteensa. Sen jälkeen jain taas yksin viimeistelemään. Onneksi siinä vaiheessa ei ollut muuta kuin taustalevyjen asennus kumpaankin ja ylimääräisten tarvikkeiden poiskuljetus. Maanantaille jäi rakennelmien siirtäminen lopulliselle paikalle, sähköistys ja parin isomman levyn kiinnitys ruuveilla. Nyt ei enää ehtinyt hakea porakonetta ja ruuveja, ja ensi viikolla nakitan sen homman jollekin toiselle. Ja sähköt kytkee ammattimies.

KOTIIN lähtiessä oli plussaa viisi astetta ja paikka paikoin todella liukasta. Sai kulkea kieli keskellä suuta. Onneksi ei tarvinnut käydä kaupassa vaan saatoin bussiin istuttuani ajella suoraan kotiovelle asti. Huomenna on taas perinteinen kaappien täyttö, pitää käydä apteekissa ja ajattelin poiketa Kontissakin katsomassa mitä siellä on. Ja ehkä käväistä jollakin kirpparillakin. Ja iltapäivällä ja sunnuntaina sitten sitä ikuisuuseepposta.

EIPÄ kuulunut mainoksen tilaajasta mitään tänäänkään. Artikkelikirja toimittaja laittoi viestiä että esipuhe viivästyy hieman muiden kiireiden vuoksi mutta tulee heti kun ennättää. Eipä tuolla kirjalla niin kauhea kiire ole, ja samalla kun toimitan aineiston painoa varten saavat myös sähköisen version jota voivat tarvittaessa lähettää ennenkuin kirja on hyppysissä.

HUOMASIN että Murdochin murhamysteerit on alkanut uusin jaksoin. Kaksi jakosa tosin on vasta tullut mutta ajattelin katsoa molemmat nyt illan lopuksi Yle Areenasta. Eipähän sitten kerry montaa jaksoa katsottavaksi. Ensi viikollakin on iltavuoroja joten ne jaksot on katsottava myöhemmin Areenasta. Ja kun kello on vasta noin vähän eikä aamullakaan tarvitse nousta kilpaa auringon kanssa niin perään vielä jaksoa tai pari Screamia. ■