giphy.gif

Tänä aamuna nousin tavallista aiemmin, niin että sain korjaukset tehtyä jo heti aamulla ja aineiston uudestaan takaisin kirjoittajalle. Tavoitteena oli päästä eroon kirjasta aamupäivän aikana. Tai eroon ja eroon, mutta painoon kuitenkin. Ei niitä korjauksia enää ollut reilun parikymmentä pikkuvirhettä lähes 500 sivussa, joten ei siinä kauaa tarvinnut askarrella.

Eilisen aurinkoisen ja melkoisen lämpimän päivän vastineeksi tämä aamu olikin taas harmaa. Ja olihan niitä sadekuuroja ja ukkostakin luvattu tälle päivälle. Eipä siinä mennytkään reilu tunti heräämisen jälkeen kun ensimmäinen sadekuuro osui kohdalle. Ukkonen pysyi poissa.

Sähköpostiin oli tullut pari korjausta, tekaisin ne ja laitoin aineiston takaisin. Kohta tulikin viesti että laita aineisto kirjapainoon, kun odottavat sitä minulta ja varmasti lähtee oikea tiedosto. No, mähän laitoin aineiston menemään, varmuuden vuoksi sekä ilmoitettuun osoitteeseen että firman ilmoittamaan aineisto-osoitteeseen. Kumma kyllä eivät vaivautuneet kuittaamaan aineiston tulosta, mutta enpä viitsinyt alkaa soittelemaankaan. Kirjoittaja pyysi viestissään myös mun osoitetta niin että kirja löytää tiensä mulle, ja laskua. Lupasin laittaa ne myöhemmin päivän aikana. Meni pitkälle iltapäivään ennenkuin ne sain liikkeelle, mutta nyt on koko homma maksua vailla paketissa. Tämäkin oli taas projekti jossa tekijää en kertaakaan tavannut, vaan puhelimitse ja sähköpostilla pistettiin homma pakettiin.

Soittelin sitten sen toisen kirjan tiimoilta toiselle tekijöistä. Yhden kuvan rajaaminen tuntui olevan niin tärkeää, että katsoin helpoimmaksi ratkaisuksi lähettää hänelle Photari-pohjan, johon oli rajannut tilan kuvaa varten. Saa nyt säätää rajauksen juuri sellaiseksi kuin haluaa. Kunhan nyt vain tottelee pyyntöäni, ettei missään tapauksessa yhdistä tasoja vaan laittaa mulle sen pohjan johon on vain kuvan asemoinut. Mun kun pitää se kuitenkin erikseen nostaa taittoon.

Kaupassa poikkesin sen verran että kävin ostamassa mansikkarasian. Kai niitä yksi rasiallinen pitää nyt syödä ennenkuin loppuvat. Jotensakin tottunut siihen että elokuun alku alkaa olla aikaa jolloin mansikat alkavat loppua. Tänä vuonna ei. Tuleehan niitä vielä jonkun aikaa, mutta nyt kun ostin niin onpahan sitten maistettu. Toisesta kaupasta reppuun extravahvaa jeesus-teippiä parvekkeen oviaukon hyttysverhon korjaamiseen. Alkaa hajota ylhäältä tarrakiinnityksen kohdalta. Uutta ei viitsi lähteä ostamaan kun vasta tänä kesänä verho tuli ostettua. Tuolla teipillä sen saa kyllä korjattua, ja voi sitten syksyn tullen laittaa talteen ensi kesää varten.

Vitriinistä ei ole kuulunut mitään. Niinkuin arvelinkin, pari viikkoa menee tilauksesta. Tuli mieleen päivällä että samalla reissulla voisin (ehkä) hakea parvekelaattoja. Niitä pitäisi ostaa 10 tai 11 pakettia, nyt kun en muista laskujani enää. Jotensakin on sellainen kutina että 10 riittäisi, mutta onpahan sitten varalla muutama laatta jos jostain syystä joku sattuisi hajoamaan. Pitää vaan tarkastaa niidenkin varastosaldo ennenkuin sinne lähtee, ettei joudu palaamaan tyhjin käsin pois.

Muutama sadekuuro sattui tälle päivälle, ja oli ihan riittävän lämmintä, 22 plussan puolelle kipusi mittari. Yöt onneksi ovat hieman viileämmät, niin että pystyy nukkumaan. Onhan helteiden paluuta ennustettu, mutta eipä niitä tarvittaisi. Mieluummin pitkä ja lämmin syksy, niin se olisi mun makuun. ■