ruusu2.jpg

PÄIVÄLLÄ ensin apteekkiin. Tiskillä farmaseutti kertoi että tällä hetkellä heillä ei ole lääkettä varastossa. Vähän aikaa harkitsin lähtemistä toiseen apteekkiin, mutta kun tiskin toisella puolella oli nuori komea farmaseutti, joka lupasi tilata lääkettä heti. Lääke on apteekissa huomenna iltapäivällä tai viimeistään torstaina. Pyysi vielä puhelinnumeron jos sattuu jotain viivästyksiä. Lupasin palata keskiviikkona ostoksille ellei tule soittoa että lääke on vasta torstaina saatavilla.

APTEEKISTA ostamaan harjanvarsi. Siitä olisi tulossa tukikeppi kukkapenkin ruusupuskaan. Kotona sahasin lehtisahalla varteen loven niin että kiinnitysnaru ei pääse liikkumaan kepissä alaspäin. Kotona olikin valmiiksi juuttinarua jota ruusun sitomiseen pystyisin käyttämään. Tosin yksinkertaisena se olisi ehkä turhan heikkoa, joten käytin tovin ja punoin kolmella säikeellä paksumman narun. Iltapäivän lopputunneilla taivaalle alkoi kertyä uhkaavan tummia pilviä joten päätin lähteä laittamaan kepin ja narun ennenkuin mahdollinen sade tulisi. Pyöriessäni siinä ruusupuskan ympärillä naapurin rouva tuli ja tarjosi apuaan, melkoisen hankalaa se naru olisikin ollut saada kaikkien ruusunoksien ympärille kun pensas on levinnyt melkoisesti ja pisimmät alimmat oksat menivät melkein maata pitkin. Saatiin oksat nostettua pystympään, ja vaihdettiin muutama sana ennenkuin hän jatkoi matkaansa kauppaan. Olisinhan ne oksat voinut jättää maanmyötäiseksi ja laittaa vaikka osan varresta mullan alle niin olisivat juurtuneet uudeksi pensaaksi, mutta silloin se olisi ollut jo tiellä, sekä nurmikkoa leikatessa että keinuun tullessa/poistuessa. Nyt näyttää hyvälle kun kasvavat ylöspäin. Ja pensaan laitamilla olevat krassitkin saavat enemmän valoa.

ENPÄ ehtinyt kotona muuta kuin laittaa työhanskat ja vasarana käyttämäni taittolapion komeroon kun ensimmäiset sadepisarat tipahtelivat. Sitomisen ajoitus oli onnistunut nappiin. Mitään kunnon sadetta se ei saanut aikaiseksi, kunhan näytti että voisi sitä sataakin mutta ei taida jaksaa. Samanlaisia muutaman tipan ripeksintöjä tuli sitten vielä muutamaan otteeseen illan aikana.

ONHAN tuota surkeampaa keliä luvattu pariksi päiväksi, mutta kyllä nyt tekee hyvää välillä sataakin. Aamulla Facebookissa kaverit päivittelivät kuinka eilen oli ukkostanut mutta ei täällä. Olisihan se kiva nähdä kunnon ukkonen edes kerran kesässä. Viime kesänäkään ei yhtään kunnon ukonilmaa ollut. Toista se oli mun nuoruudessani ☺ ■