gift.jpg

Kuten arvata saattoi, muisti taas sataa kun hain kirjasta oman kappaleeni. Satoi mennen tullen, ja kun pääsin taas takaisin koneelle niin - tottakai -sade loppui. Kirja näytti oikein hyvälle, ja tilaajatkin olivat tyytyväisiä. Olivat kuulemma ihastelleet kannesta kanteen ja takaisin, kerrottiin sähköpostissa. Ja jokunen kappale on jo myytykin, vaikka sen kummempaa markkinointia ei edes vielä ole aloitettu. Maanantaina teen varsinaisen markkinointi/mainoskirjeen, lehdistön ovat kutsuneet paikalle ensi viikolla, ja samoin ensi viikonloppuna on sitten tapahtuma jossa kirjaa myydään (yhdessä sen toisen kirjan julkistamisen yhteydessä).

Käyntikorteista tuli tietoa että saan soveltaa ulkoasuun muutoksia. Tämäkin homma menee ensi viikon alkupuolelle. Onneksi on pohjat valmiina, niin ei tarvitse muuta kuin grafiikkaa muuttaa. Siinä ei kauan nokka tuhise, kun grafiikkakin on vielä olemassa natiivina.

Toiseen kirjaan liittyvä uusi työ on myös jo valmiina. Eilisiltana kun ei muutakaan ollut, niin tekaisin ne. Tähänkin oli jo pohjat valmiina kun samanlaisia on ennenkin tullut tehtyä. Ei tarvinnut muuta kuin pyöräyttää kuvat Photoshopin kautta niin homma oli kokolailla hanskassa. Laitoin illalla vielä vedoksen nähtäväksi, ja aamulla tuli pyyntä että yhden kuvan värejä voisi vielä korostaa. Se ei ollut iso homma, ja tilaajalta tuli jo vastauskin: painoon vain. Maanantaina menevät, sillä on (taas) muutenkin asiaa painoon.

Tänään taas vaihteeksi viettämään viikonloppua. Pähkäilin kumpaa veisin mukanani, salkun vai humppakuution. Illalla tuli vielä puhelu, että mieluummin valkoista kuin punaista, koska punaisesta voi kuulemma tulla pää kipeäksi. Ilmeisesti siinä on liikaa tanniineja heille, joten ostan valkoista. Ja salkun ostin jo eilen jääkaappiin, onpahan valmiiksi kylmänä kun perille pääsen. Sunnuntaina sitten kotiin, niin että maanantaina pääsee taas arkisen aherruksen pariin.

Toistaiseksi ensi viikolle ei vielä ole tullut mitään isompaa tai kovin kiireellistä tehtävää, mutta paras olla vannomatta. Vielä ehtii sähköpostiin tulla vaikka mitä. En sitä viitsi tarkastaa kuitenkaan enää ennen sunnuntaita, ettei viikonloppu mene töitä miettiessä.

Yhtä ainutta kirjettä odottelen, mutta sen saapuminen voi kestää. Saisi taas yhden asian eteenpäin kun se saapuu. Mielenkiintoista on seurata, laajeneeko lakko entisestään vai saadaanko asia sovittua. Tosin tuntuu siltä että Postin johdolla ei ole halujakaan yrittää tulla vastaan sopimusneuvotteluissa. No ei kai kun oma perse on turvattu.

Illalla tsekkasin vielä leffan The Gift, kun telkkari ei oikein tarjonnut mitään. Eihän tuo mikään maailmankaikkeuden paras leffa ollut, mutta kyllä se kesti katselun. Eikä aina kaiken tarvitse olla verta ja suolenpätkiä, vaihteeksi voi katsella tälläisiä psykologisia trillereitäkin. Viikonlopun aikana saattaa taas tulla nähtyä/katsottua sitten vähän joka genren leffoja. Ja tänään on kuulemma pizzaperjantai :)

Lämpömittarin lukema on noussut jo +4 asteeseen, eikä sada - vielä. Tottakai juuri silloin kun saan nenäni ovesta ulos, alkaa sataa. Onneksi ei ole kuin kivenheiton matka pysäkille. ■

sipis2.jpg