kenka.jpg

MENIHÄN se iltapäivän puolelle ennenkuin pääsin niitä lenkkareita ostamaan mutta pääsin kuitenkin. Onneksi tuli tuossa muutama päivä sitten ladattua matkakortille sen verran reilusti arvoa, ettei tarvitse miettiä onko siinä vielä matkustamisen varaa. Kaupassa oli muutamaa mallia joissa oli isompiakin kokoja, joten oli jopa valinnan varaa. Ensimmäinen malli tuntui sopivalta, mutta toinen vielä paremmalta - siinä oli leveämpi lesti ja nyt kun jalka on turvoksissa niin kaikki ylimääräinen tila on pelkkää plussaa. Ostin siis toisen mallin.

VARMUUDEN vuoksi poikkesin vielä ruokakaupassa niin että on tarvittaessa ruokaa useammaksi päiväksi, kun huomisesta ei vielä tiedä, koska pääsee pois ja missä kunnossa. En nyt oikein viitsinyt ryhtyä kokkaamaankaan mitään, vaan kokkaan vaikka lauantaina jotakin. Aiemmin ole ostellut niitä valmiita pastakastikkeita, mutta kun iltapäivälehdestä näin millainen määrä sokeria siinäkin purkissa on, niin saavat kyllä jatkossa jäädä hyllyyn. Teen mieluummin tomaattimurskasta, kasviksista ja mausteista oman versioni, niin tietää mitä siihen tulee. Kaupassa näkyi olevan kevätsipulia, joten sitä lauantaina ostoskoriin jos kauppaan tulee lähdettyä. Varmaankin taas jotain broileripohjaista ruokaa olisi tulossa.

KUN ei aina jaksa kahvin kanssa pupeltaa ruisleipääkään, niin tänään ostin tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 86%) jota voi pari palaa kahvin kanssa silloin tällöin nauttia. Ei sitä enempää pystykään, eikä mulla ole tarvetta ahmia sitä yhdellä kertaa, vaan tuo levyn loppu säilyy kyllä hyvin syömättäkin. Aamupalalta piti jättää kinkkuleikkeleet leivän päältä pois, sillä sokerit nousi joka ikinen aamu jos söin myös niitä. Huomasin sen eräänä aamuna kun leikkeleet olivat loppu, ja pari tuntia aamupalan jälkeen ei sokerit olleetkaan nousseet siihen malliin kuin niinä aamuina jolloin oli lihaakin leivän päällä. Nyt on kurkkua ja paprikaa mitä laittaa juuston lisäksi. Jostain syystä en tykkää tomaatista sellaisenaan, mutta murskana tai pyreenä menee (ketsuppi tosin on ihan ehdoton inhokki mulle, sitä en syö).

KATSELIN äsken Riisutut, mutta ei se ole mua varten. Jää kyllä tuohon jaksoon. Telkkarista ei taaskaan (miten yllättävää) ei tule mitään katsottavaa eli pitää etsiä joku leffa vielä illan päätteeksi. Elisasta en periaatteessa vuokraa mitään typeriä kommentteja lausuvan paksupalkkaisen toimitusjohtajansa vuoksi. Jääpähän niiltä ainakin muutama euro saamatta. Onneksi on noita ulkomaisia paikkoja joista etsiä katsottavaa. Pitää laittaa iltateet tulemaan ja katsella sillä aikaa jotakin katsottavaa.

NIINHÄN siinä viime yönä taas kävi että jalka oli niin kylmä että ei saanut nukuttua. Piti nousta ja siirtyä nojatuoliin. Katselin Supernaturalia ja annoin silmien lupsahdella kun siltä aina välillä tuntui. Jossakin vaiheessa alkoi unettaa ja ajattelin että hetken vielä olen nojatuolissa ja sitten siirryn peiton alle sänkyyn. Heräsinkin kuitenkin nojatuolista auringon noustessa ja tietty telkkari auki. Äänet onneksi niin hiljaisella että ei takuulla kuulunut naapuriin. Kun aikaa oli vielä kellon soittoon niin siirryin siksi aikaa sänkyyn nukkumaan. En tiedä pitäisikö huomenissa kysyä saisiko jotakin vahvempaa särkylääkettä niin että onnistuisi nukkuminen koko yön sängyssä. Buranan suurkuluttaja musta ainakin on tullut. Vaikuttaa aikansa mutta ei tarpeeksi pitkään. Tänään huomasin että selkä on oikeasti kipeä siitä nojatuolissa nukkumisesta, mutta kun ei voi olla pitkällään kun jalka alkaa kipuilemaan. Tosin kun nojatuolissa nukkuu on jalka aamulla tunnoton, joten saa olla varovainen kun lähtee liikkeelle. Josko huominen tuo valaistusta ja apua asiaan.

PÄIVÄLLÄ soittelin Tallinnan matkan matkanjohtajalle, ja kerroin että en olekaan lähdössä. Kerroin että jalka ei anna periksi lähteä, vaikka mukava olisi tuon naisihmisen kanssa ollut viettää päivää ja iltaa Tallinnassa. Kaavailtiin että vuokrattaisiin lauantaina limusiini valikoidulle porukalle ja kruisailtaisiin kaupungilla. Mutta ei tällä kertaa. Teki mieli kertoa siitäkin että olen naimisiin menossa, mutta en vielä. Vähän olen ajatellut että pyytäisin hänet häihimme todistajaksi. Mutta onhan tässä aikaa miettiä ketkä kutsua. ■