press.jpg

VIIME päiviin ei ole juuri muuta mahtunut kuin sitä leikekirjan taittoa.

EDELLISVIIKOLLA oli keskiviikkona kokous, joka ei kestänyt onneksi kuin 2½ tuntia. Siinäkin sitä oli ihan tarpeeksi.

LOPPUVIIKKO meni tiukasti taiton parissa, sunnuntaina tuli jo aamusta lunta siihen malliin että olisiko sekaan sopinut, ja tuuli vielä lennätti sitä joka suuntaan. Vasta iltapäivällä neljän aikaan hellitti sen verran että viitsin kaupassa lähteä käymään.

MAANANTAINA kävimmekin puolisoni kanssa kauppakeskittymässä syömässä ja samalla kiepahduksella ostin itselleni isomman kattilan. Puolisolla oli vapaata sunnuntai ja maanantai, mutta sanoin että pitäisi sunnuntaina huilipäivän viikon iltavuorojen jälkeen. Sanoi itsekin maanantaina että hyvälle tuntui kun sai vain olla ja levätä. Sieltä sitten taas suuntasin kotia kohti suunnitelmissa jatkaa kirjan taittoa.

IHAN heti en päässyt taiton pariin kun tuli puhelu seuraavaa kokousta koskien, nyt ilmeni sellaisia ongelmia joita ei koskaan aiemmin ole sattunut. Ja mä sentään jo yli 20 vuotta pyörinyt siellä mukana, joten oli jo aikakin kokea jotain uutta.

EILEN aamulla jatkui taas kirjan kasaaminen mutta taas tuli puheluita jotka ikävästi katkaisivat hyvän työvireen. Jatkoin kuitenkin sen verran pitkälle iltaan että tälle päivälle ei jäänyt kuin 20 sivua.

TÄMÄ aamu oli toisinto eilisestä. Taas tuli kokousta koskeva puhelu, toinen puhelu puolestaan koski mahdollisuutta järjestää striimauskeikka. Ja siihen perään soitti vielä se (uusi) maanvaiva, jolla ei sen kummempaa asiaa ollut mutta kunhan jaaritteli. Pääsin kuitenkin lopulta jatkamaan, ja nyt sitä kirjaa on kasassa 450 sivun verran. Laitoin kirjan toimittajalle viestiä, että joku nimikin sille kirjalle olisi hyvä keksiä, ja millainen kansi tehdään. Vastaukseksi tuli että nimi menee mietintää, ja vielä 10-20 sivun verran tulee aineistoa siihen teokseen. Toivottavasti ei enempää.

ILTAPÄIVÄLLÄ tekaisin yhteen pienempään kirjaan kannet kun sen korjausaineisto paukahti aamulla sähköpostiin. Tai eihän siinä ollut korjattavaa kuin yhden lauseen verran. Nyt sekin pois käsistä.

TYÖKANSIOSSA on jo odottamassa seuraava aineisto taittoa. Onneksi tällä kertaa on valmiiksi sähköisessä muodossa, ja siihen on olemassa valmis pohja, jota vain hiukan päivitän. Siinä menee päivä pari ja se on valmis painoon.

NYT pitää odotella leikekirjaan viimeisiä juttuja, mutta jokusen päivän voi nyt ottaa rennommin kun suurin urakka on pois käsistä. Olihan siinä skannattavaa, ja osan joutui kirjoittamaan kokonaan, kun oli niin "taiteellinen" taitto.

JOTAIN hyvääkin sentään. Lämpötilat ovat olleet plussalla ja lumet sulavat :)  ■