vatican.jpg

Perjantaina laitoin ison vaihteen päälle ja sain ehden taitettua lukuunottamatta huomenna tulevaa henkilöjuttua. Huomenna iltapäivällä (toivottavasti) vielä vedoksen läpikäynti ja sitten tiistaina lehti painoon. Saavatpahan sitten seuraavalla viikolla luettavaa. Ja mä pääsen taas sen yhden kirjan kimppuun. Perjantaina piti kaivella myös sen sata (no ei ihan) painokelpoista logoa erääseen työpaikkailmoitukseen. Olihan mulla ne tallessa kun aiemminkin oli tarvittu.

Lauantaina jo uskaltauduin tekemään pikku lenkin ennen kaupassa käyntiä, Piti tankata jääkaappia vähän enemmän kuin ei aikoihin ollutkaan päässyt isoille kaupoille. Ja pyykkipulveria & huuhteluainettakin piti reppuun mahduttaa, niin että sai lauantai-illan päätteeksi antaa pesukoneen pyöriä.

Tai oikeastaan lauantai päättyi The Vatican Tapes -nimiseen kauhuelokuvaan. Vaihteeksi taas tarina hyvän ja pahan taistelusta ja riivauksesta. Tällä kertaa ei yliannosteltu oksennusta eikä pään pyörimistä. Muutoinkin juonta vietiin eteenpäin hieman erilaisella tavalla kuin olisi itse elokuvan aiheesta voinut odottaa. Loppu olikin erilainen mitä odotin. Voin suositella. Katsominen ei aiheuta yöunien menetystä.

Tänään lähdin sitten pidemmälle lenkille. Tosin oikeaa lenkkivauhtia ei vielä uskalla pitää kun on edelleen toipumassa. Hitaasti kiirehtien etenin ja päämääränä oli Lidl. Oli käytävä täydentämässä Saskia-varastoa. Tulihan siinä samalla karpalomehuakin ostettua pari pakkausta.

Keskiviikkona olisi Lähiruokarenkaan myyjä kaupungissa, mutta mulla alkaa (pahus soikoon!) juuri samaan aikaan kokous ja kestää juuri sen verran aikaa etten enää ehdi sinne myyntipaikalle kokouksen jälkeenkään. Muutoin olisin kyllä varannut pari hanapakkausta puolukkamehua. Täytyy toivoa että seuraavalla kerralla pääsee hakemaan. EI musta 25 euroa 5 litran pakkauksesta ole paljon, jos laimennussuhde on 1:8. Tosin mä en varmaankaan siitä niin laihaa tekisi. Parhaimmillaan saattaisin ottaa lasillisen mehutiivistettä ihan ilman laimennusta.

Huomenna pitäisi palauttaa jossakin vaiheessa laserin värijauhekasetteja. Jostain kumman syystä ei niitä mukamas saa vietyä postiin heti kun sen on pakannut vaan niitä pitää varastoida hyllyyn. Nyt on 5 pakettia vietävänä, eli aamulla pitää käydä netistä hakemassa ja tulostamassa osoitekortit pakkausten päälle. Kun kerran palauttaminen ei maksa mitään, niin sen verran voi aina kierrättää.

Kierrätyksestä tulikin mieleen, että aikovatkohan laajentaa meidän roskiskatosta jos lasin ja metallin kierrätys alkaa kaavaillulla tavalla. Tällä hetkellä tuohon katokseen ei uusia astioita mahdu. Ja jos laajentavat, voisi samalla ehdottaa että laittavat seinälle hyllyn kaksi, niitä että ihmiset voisivat laittaa ehjiä tavaroita toisten otettavaksi. Nyt ne pitää laittaa vain lattialle. Itsekin laitoin keväisessä suursiivouksessa astioita (lähinnä lasitavaraa) laatikollisen sinne, eikä se kauaa ehtinyt siellä olla. Kun nimittäin menin viemään roskasäkkejä, oli laatikko jo hävinnyt. Ja niin oli tarkoituskin. ■