rain.jpg

AAMULLA tuli lisätietoja liittyen niiden esitteiden korjauksiin, joten tein korjaukset alta pois. Ei mennyt pitkään kun sieltä tuli uusi viesti että vielä pari lausetta pitää vaihtaa, joten tekaisin nekin, ja sitten ilmoitin että olen jonkin aikaa poissa, mutta vielä ennen virastoajan päättymistä lähetän lopulliset versiot, ellei korjattavaa enää löydy.

SUUNTASIN kaupungille sähkötavaraliikkeeseen ostamaan puolisolle asennusrasian, ja myymälästä suoraan bussiin. Perillä jätin paketin postilaatikkoon (aikataulukysymys, enkä sitäpaitsi tiennyt oliko hän kotona vai ei kun työvuoronsa muuttuikin aamuvuoroksi sunnuntain aikana), laitoin tekstiviestin että laatikossa on paketti ja riensin takaisin pysäkille. Muutoin olisin joutunut odottamaan puolisen tuntia seuraavaa bussia. Muutenkin oli aikataulutettu iltapäivän puoli, kun olin takaisin keskustassa, oli poikettava kaupassa (Juhla-Mokka oli loppu) ja sieltä kotia kohti. Kotimatkalla oli haettava vielä paketti Postista. Ehdin keittelemään iltapäiväkahvit ennenkuin leikekirjan toimittaja tuli käväisemään pihassa. Toimitti aineistoa viimeisen kerran, ja keskiviikkona saankin vihonviimeisen artikkelin suoraan sähköisessä muodossa.

SÄÄENNUSTE lupaili vesisadetta alkavaksi kolmen aikaan iltapäivällä, mutta meni puoli neljään ennenkuin alkoi hentoa tihkua olla ilmassa. Kunnon sade alkoi vasta puoli kahdeksan aikaan illalla (ja vieläkin satelee), mikä oli tietysti oikein mukava asia. Nyt saavat kinokset kyytiä.

TÄNÄÄN en viitsinyt koskea siihen leikekirjaan, huomenna - ellei mitään muuta ilmaannu - alkaa lähes 500 sivun läpikäyminen. Sinne kun tuli tekstiä jo olemassa olevien lukujen väliin, niin pitää kirotusvireiden lisäksi katsoa että sivupohjat juoksevat oikein. Lupailin teoksen toimittajalle että yritän saada vedoksen luettavaksi pääsiäiseksi. Karkaan itse pääsiäisen viettoon puolison luo, joten en ole silloin kirjaa korjaamassa.

PITKÄSTÄ aikaa katsastin illan lopuksi Netflixistä elokuvan. Olen pääsääntöisesti katsellut kesken olevia sarjoja, ja niitäkin on ihan mukavasti jäljellä.

KOHTA peiton alle ja ennusteen mukaan huomenna pitäisi herätä auringonpaisteeseen. ■