bed.jpg

FOUR twentysomethings find themselves stuck on a haunted antique bed where leaving means suffering a gruesome death. Plagued with frightening hallucinations, they must figure out the bed's secrets before they are ultimately picked off one by one.

BED of the Dead'n avaus antaa kaiken tarpeellisen tiedon siitä miksi sänky on kirottu: se on tehty puusta jota käytettiin ihmisuhreihin. Jos kosket sänkyyn, se tappaa sinut. Jos ansaiset sen. Sänky löytyy seksiklubin huoneesta 18, johon tapahtumat sijoittuvat. Elokuva liikkuu kahdella tasolla: etsivä tutkii seksiklubilla huoneen 18 tulipaloa, jossa sänky tuhoutui ja toisella tasolla näytetään tapahtumat ennen tulipaloa. Eräässä vaiheessa menneisyys ja nykyisyys sekoittuvat, kun etsivä alkaa tekstailla palaneessa huoneessa olevan nuoren naisen kanssa. Nykyisyyden ja menneisyyden välillä on vajaa tunti. Pystyäkseen pelastamaan huoneen ainoan elossa olevan ihmisen, on etsivän  kamppailtava aikaa vastaan estääkseen tulipalon. 

ELOKUVA onnistui yllättämään positiivisesti. Ensin pelkäsin että kyseessä oli uusintaversio elokuvasta Death Bed: The Bed That Eats mutta onneksi ei. Varsinkin kun aluksi ei ole edes selvää miksi vuoteessa olevat henkilöt kuolevat ennenkuin tarina etenee tarpeeksi pitkälle antaakseen katsojalle riittävästi tietoa. Elokuva ei turhilla kauhutehosteilla mässäile, ja tämä toimii hyvin tämän elokuvan parissa. Tätä elokuvaa voin suositella.

JA se sänky? Paljastettakoon sen verran, että se ei palanutkaan, ja saattaa olla palannut taas huutokauppaan. ■