arabian.jpg

LAUANTAINA lähdin jo aamupäivällä kaupungille niin ettei tule alkuillasta kiire. Ensi töikseni kävin ostamassa liiman ja käväisin ruokakaupassa ostamassa jotakin sunnuntaiaamuksi. Sitten lähdin kiertelemään kirpputoreja. Toiselta kirpputorilta löysin neljä verkkoelementtiä (viisi olisi ollut mutta kun en tarvinnut). Olivat kai joku koottava lehtikehikko (muovitettua metallia). Eivätkä olleet hinnalla pilattu, sain ne neljä neljällä eurolla. Tulevat ensi keväänä siihen aitaelementtiin, kunhan ensin maalaan ne mustaksi, jos viitsin.

KOTONA en mitään ihmeempää tehnyt kun hyvissä ajoin alkuillasta oli kyyti odottamassa pikkujoulupaikalle. Paidan ehdin silittää ja tietty suihkussa käydä. Vajaa puoll tuntia kesti matka juhlapaikalle (yhteiskuljetuksella) ja perillä odotti tyylikkäästi valaistu rakennus, lämpimät LED-valot eikä mitään vilkkuvia värivaloja.

ALKUPUHEIDEN ja ruokalistan esittelyn jälkeen päästiin hakemaan ruokaa, ja kyllä oli hyvää! Lammasta ja perunoita piti santsata. Eikä juhla mennyt ilman ohjelmaakaan, paikalla olivat niin Joulupukki kuin Joulumuorikin ja vieraileva esiintyjä. Ja illan lopuksi vielä arpajaiset. Kotimatkalla oli kyselyjä lähdenkö jonnekin jatkoille, mutta en koska sunnuntaina oli talon kahvit.

SUNNUNTAINA puoli yhden aikaan soi ovikello ja hiukan höperä puheenjohtaja oli jo lähettänyt hakemaan minua. Sanoin että tulen tunnin päästä, kun kahvitkin alkavat vasta kahden aikaan. Olin siellä puoli kahden jälkeen ja jo ennen kahta alkoivat ensimmäiset tulla. Kolmeen asti riitti kävijöitä ja sitten saimme koota tarjoilut pois. Otin ruuaksi kinkku-karjalanpiirakoita ja muutaman pasteijan sekä tähtitortun, niin ei tarvinnut lähteä kaupassa käymään ja hakemaan jotakin syötävää. Illalla sitten vain enimmäkseen oleilua.

TÄNÄÄN oli viikkovapaa sillä huomisesta alkaa iltavuoroviikko. Onkin pitkästä aikaa koko viikko iltavuoroa, eli ei tarvitse pomppia vuorosta toiseen. Lauantainakin on töitä, sunnuntai on vapaa ja vielä maanantaina iltavuoroon ennen joulua.

KÄVÄISIN päivällä laittamassa nimeni pariin pöytäkirjaan/muistioon kun olivat unohtuneet Samalla reissulla kävin ostamassa Alkosta likööripullon puolison siskolle joulutuliaisiksi, kun on ollut sellainen tapa että hän saa aina jouluna tietyn likööripullon. Ostin myös pullon punaviiniä ruoan kanssa juotavaksi, puoliso tuo omat (alkoholittomat() oluensa mukanaan. Siellä se jouluaattoilta sitten meneekin.

KELIT ovat olleet enemmänkuin vaihtelevia. Lauantai-iltana tihutti vettä ja sunnuntaiyönä oli alkanut lumisade joka jatkui melkein koko päivän. Tänään oli vaihteeksi poutapäivä ja suojan puolella. Ei kuitenkaan varmasti enää ehdi tulla niin lämmintä että tuo lumi sulaisi vielä pois ennen joulua. Ja onhan sitä viikolle luvattu lumimyräkkää.

KUN ei vielä tarvitse peiton alle kömpiä ja puolison soittoakin pitää odottaa, niin jatkan Netflixistä Valitun seuraamista. ■