jarkalev2.jpg

PÄIVÄT ovat menneet samalla tavalla, ainoa tapa jaksaa työskennellä on olla ulkona varjossa. Ja niin taitaa mennä vielä useampi viikko. Saapahan läppärikin ulkoilua osakseen.

EILISILTANA kun olin kastelemasa kukkapenkkejä, naapuri pyöräili ohi ja pysähtyi huikkaamaan että hänellä olisi palstallaan jotakin jota hän voisi penkkiimme lahjoittaa. Sanoin että siitä vaan. Myöhemmin kun kävin kannun kanssa kastelemassa talon toisessa päässä olevia istutuksia (sinne ei letku riitä), hän istui tupakalla tupakkapaikalla. Jäin siihen juttelemaan, ja selvisi että hänellä on palsta tuossa lähempänä. Ja sieltä joutaisi jotakin meidän penkkiin. Ja ilmeisesti siellä on muillakin palstalaisilla jotain ylimääräistä, joka menee kompostiin ellei joku huoli. Totesin että kyllä meille mahtuu jos ovat eroon pyrkimässä ylimääräisestä kasvillisuudesta. Mainitsin että puoli yhdeksän aikaan olen yleensä kastelemasa kukkapenkkiä, eli jos hän silloin kulkee ohi kasvien kanssa niin olen paikalla vastaanottamassa. Muutoin voi jättää kasvit sovittuun paikkaan.

TÄNÄ aamuna muistin jättää huoltomiehelle lapun että toimittaisi niitä lautoja rinnettä varten. Kun en ole aamuisin häneen törmännyt niin ajattelin että nyt ainakin saan viestin jätettyä. Laudat olivat saapuneet päivän aikana, ei voi muuta kuin kiittää nopeaa toimitusta.

ILLALLA meninkin aiemmin kukkapenkille sillä ajattelin kaivaa muutaman isommalta näyttävän kiven ylös siitä poistettujen vuorenkilpien kohdalta. Siellä olikin sitten yksi varsinainen järkäle. Sen verran oli kokoa ja painoa että kun sen lopulta sain liikkeelle, täytyi pitää huoli ettei se vahingossakaan pääse vierimään rinnettä alas. Yksin en sitä millään saisi raahattua sinne ylös takaisin. Kivessä oli sopivasti yhdellä sivulla kiilamainen kärki, joten kaivoin sille kuopan siihen kohtaan josta "kivipuro" alkaa ja vääntelin ja kääntelin kiven siihen monttuun. Kivestä on reilut 15 senttiä maansisässä, joten pysyy paikoillaan ilman isompia virityksiä ja toimii perustana kun siitä lähtee kaksi kivivanaa kohti rinteen yläreunaa. Jo aiemmin siinä rinnettä raivatessa on kaikki vähänkään isommat kivet siirretty talteen siihen kaavaillun rakentamiskohdan lähelle, joten oli helppo lähteä tekemään niitä kahta vanaa. Puoleen väliin matkaa toinen iso kivenlohkare tueksi ja jakamaan "puro" kahteen osaan. Siitä taas kohti yläreunaa. Niitä kiviä oli niin paljon että sain tehtyä koko matkalle sen rakennelman. Seuraavaksi pienemmillä kivillä reunojen siistiminen, mutta nyt on suurin urakka saatu tehtyä. Tunnin verran siinä meni, ja siitäkin enin aika sen isoimman lohkareen kanssa. 

NAAPURIN neito ei pyöräillytkään ohi joten kasvit jäivät saamatta ainakin toistaiseksi. Mutta onhan tässä kesää ja syksyä ne toimittaa. ■

EDIT: tämä oli tarkoitus julkaista jo eilisiltana mutta modeemi päätti possahtaa eikä kännykän kautta antanut julkaista. Päivällä kävin hakemassa uuden modeemin joten nyt ollaan taas netissä paremmilla välineillä.