sky.jpg

ILLALLA en muistanut/viitsinyt laittaa sälekaihtimia kiinni, joten aamuaurinko suoritti herätyksen. Kieltämättä oli mukavaa kun näki pitkästä aikaa auringon. Ja kun kellokin oli kahdeksan, niin ihan sama oli nousta. Eikä oikeastaan enää nukuttanutkaan. Siirryin aamupalan laittoon ja kahvin tippumista odotellessa istuin pöydän ääressä ihaillen sinistä taivasta ja siellä loistavaa aurinkoa.

PUOLENPÄIVÄN aikaan lähdin sitten kaupoille. Siksi ajoissa että ehtisin nauttia auringostakin. Ruokakaupan puolelta ei isoja ostoksia ollut, kaurahiutaleita, appelsiineja ja jogurttia. Sieltä vielä toiseen liikkeeseen ostamaan putiputsia uunia varten ja isompi uunivuoka. Tiesin että ko. liikkeestä löytyy sellainen metallinen melkein vuoka jonka halusin, koska olen joskus eräälle kaverille sellaisen ostanut. Katselin samalla uunipatoja, mutta nyt en viitsinyt ottaa ellaista kantoon kun painavat kuitenkin kohtuullisesti. Haen joku päivä kun tulee tunne että se pitää nyt ostaa. Olla mulla ihan perinteinen valurautapata, mutta kun se pitää pestä aina käytön jälkeen käsin, kuivata ja ölytä, niin on melkoisen työläs. Eli emaloitu valurautapata on hankinnassa. Pitää sekin tietty pestä ja käsin, mutta öljyämisvaihe jää pois. Sieltä vielä apteekkiin ja sitten penkille istumaan ihmisvilinää. Olikin ihmisiä ihan kunnolla liikkeellä, ihmekös tuo kun keli kerrankin salli.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut viesti että nyt olisi uusia kuvia siihen opukseen jota on työstetty kuin Iisakin kirkkoa. Siinä auringossa istuessani vilkaisin lähetettyä listaa, ja olihan siellä kuvia enemmän kuin tarpeeksi, näytti siltä että viisi sivua kuvalistasta oli ruksittu.  Ilmeisesti ensi viikolla tuo kuvat, jos oikein viestin ymmärsin. Onpahan siinä sitten muutamaksi tunniksi skannattavaa. 

MULLA jäi sitten kuohari juomatta, ei huvittanut eilisiltana korkata. Tai oikeastaan tänäänhän se olisi aamulla pitänyt avata. Kun ollaan kaavailtu maailmanparannusiltaa, niin voidaanhan me juoda se silloin. Vietetään vappua vähän jälkijunassa. Eihän sitä ole kiveen kirjoitettu että vappua pitää viettää juuri vapun aikaan. Olenpahan senkin nähnyt, että elokuussa oli koristeltu joulukuusi, jouluvalot ja joulumusiikki soi.

TÄLLE illalle joku leffa. Toivottavasti tällä kertaa onnistaa paremmin. ■