spring2.jpg

VIIME perjantain väsytti aivan uskomattomasti. Aamulla herätessä tuntui kuin olisi puoliunessa lähtenyt kahvin keittoon, eikä aamukahvikaan herättänyt ollekaan niin kuin tavallisesti. Koko aamupäivän oli sellainen väsymys päällä ettei oikeastaan viitsinyt tehdä oikein mitään. Iltapäivällä lähdin nauttimaan kevätpäivästä ja samalla Lidlille. Kotiinpäin kulkiessa tuuli vimmatusti päin kasvoja, ja vähän piristyinkin, mutta eipä kauan tarvinnut kotona olla kun sama väsymys palasi. Ainoa oire rokottamisesta oli tuo epätavallinen väsymys, muita oireita ei ilmennyt.

LAUANTAINA nukuin pidempään kun ei ollut kiirettä lähteä. Vasta illan suussa lähdin matkustamaan puolison luo, ja siinä puolisen tuntia ennenkuin olin perillä tuli häneltä tekstiviesti että onkin jo ehtinyt kotiin. Oli päässyt lähtemään ennakoitua aiemmin. Kun ilta oli kuitenkin jo käsillä, niin ei me mitään ihmeitä enää siinä vaiheessa suunniteltu. Katsottiin kesken jäänyttä sarjaa Netflixistä, ja laitettiin eines uuniin valmistumaan.

SUNNUNTAIAAMUNA oli lämpömittari plussan puolella jo heti aamulla. Päivällä käytiin kaupassa ja oli enemmän kuin mukava liikkua ulkona, kun ilma tuntui lämpimältä monien pakkaspäivien jälkeen. Tehtiin pizzaa ruuaksi, tällä kertaa kolme pyöreää eikä edes yritetty sellaista pellin kokoista. Neljä pizzaa tuli (kaksi lajiaan) joten kummallekin jäi vielä maanantaiksi ja tiistaiksi evästä. Viikolla tapahtuneen astianpesukoneen asennuksen jäljiltä oli jalkalista irroitettuna, niin sen sahasin oikeaan mittaansa ja kiinnitin takaisin paikoilleen. Eipähän ole enää siinä seinän vieressä silmää häiritsemässä. Illalla katsottiin siitä sarjasta viimeiset jaksot, ja yksi Tähtien Sota -elokuva.

MAANANTAINA oli vielä puolisolla vapaapäivä, joten mä viivytin lähtöäni alkuiltaan saakka. Sen verran myöhään tulin kotiin ettei tarvinnut muuta kuin lämmittää pizzaa, vastata pariin sähköpostiin, laittaa tiistaiaamun tehtävät esille ja painua nukkumaan.

TÄNÄÄN menikin aamupäivä kokousjärjestelyissä. Kun siitä yhdestä maanvaivasta kokouksissa päästiin, niin nyt on toinen ottamassa samaa sijaa itselleen. Onneksi hän ei pääse kokouksiin osallistumaan, mutta sitäkin innokkaammin muistaa laittaa sähköpostia ja soitella, puuttuen asioihin jotka eivät edes hänelle kuulu.

KOKOUSPUUHIEN jälkeen otin tehtäväksi sen kirjan kannen josta jo viime viikolla lähti sähköistä versiota varten oma versio. Juuri kun olin aloittelemassa sitä, sähköpostiin tuli viesti että tätä kantta ei viime viikon lähetyksessä ollut. Vastasin että lomailin ja juuri olin aloittelemassa. Lähettäjä vastasi että hänkin palasi vasta tänään töihin, joten ihan niin kauhea kiire sillä ei ole. Sain kuitenkin kannen kasaan ja lykkäsin eteenpäin.

ILTAPÄIVÄLLÄ tuli tekstiviesti että tilaamani tuote odottaa noutoa. Olin juuri testaamassa uutta koodausympäristöä, enkä millään halunnut lopettaa. Vasta viiden aikaan lähdin pakettia hakemaan, ja samalla kun kaupan aulassa olin niin pientä täydennystä jääkaappiin. Kyllä mä siinä päivällä katselin kuinka aurinko paistoi upeasti, ja lämpömittarissa oli yli +5 asteen lukemat. Mutta kun en malttanut lähteä.

HUOMENNA on illalla kokous, saapa nähdä kuinka pitkäksi venyy. Käsittelyssä on kuukauden päästä pidettävän kokouksen aineiston valmistelu, ja muutama muu takuulla keskustelua herättävä asia. Ajattelin että voisin aamupäivällä kiepahtaa kattilakaupoilla, mun pitää ostaa viiden litran kattila, kun tuo kolmen litran on välillä vähän pieni. Huomenna jatketaan taas sitä leikekirjaa, kun kaikki muut kiireellisemmät työt jo saatu tällä erää alta pois.

VIELÄ toviksi Netflixin seuraan, ei vielä passaa mennä nukkumaan kun puoliso soittaa yön puolella kunhan pääsee töistä pois. Enkä viitsi unenpöpperössä olla jutuissa. ■