summer.jpg

REPALEISEN tiistain aikana sain kuitenkin sen esitteen mallin tehdyksi. Tai kaksi versiota tarkkaan ottaen. muuta eroa ei ollut kuin että toisessa koko sivun taustakuva ja toisessa vain puolet. Päivällä oli eräsä miitinki, ja sieltä tullessa piti poiketa jäätelölle. Ei siinä auringossa kyllä kauaa viitsinyt istua, alkoi tulla sen verran kuuma. Illalla oli kokus, mutta se meni läpi onneksi puolessatoista tunnissa, varsinkin kunse joka asiaan tarkertuja joutui poistumaan aiemmin.

KESKIVIIKKONA tuli viesti että perjantaina tuo ne kaksi lukua siihen opukseen. Pitää kaivaa ne aiemmin tuodut materiaalit esille niin voin palauttaa ne samalla. Myös esitteeseen tuli kommenttia, ottavat sen puolen sivun kuvan version. Fontteja piti muokata, kun mä tein alkuperäistä mallia tarkkaan noudattaen, mutta se ei nyt sitten ollutkaan sellainen kuin haluttiin. Toisen rollupin korjauksen sain tehtyä niks ja naks, kun ei tarvinnut muuta kuin muokata yhtä lausetta. Tätä uutta rollupia en aloittanut, sillä viestissä oli toive että kuvan vihreitä sävyjä pitäisi säätää. En mä viitsi lähes kahta metriä korkeaa kuvaa alkaa säätämään moneen kertaan, vaan pitää tehdä niitä värisäätöjä vain aluksi siihen esitekuvaan ja kun se on mallillaan niin siitä rajata ja suurentaa kuva sitä rolluppia varten. 

TÄNÄÄN tuli aineistoa uuteen julkaisuun. Tuli niin lähellä kello 16 että en viitsinyt enää vilkaista millaista tavaraa on tiedossa. Piti suunnata kauppaan hankkimaan jääkaapin täydennystä. Tänään ei taas oikein ideaa ollut mitä sitä söisi joten ostin makkarakeittoainekset ja laitoin sen kotiin tultua porisemaan. Chiliä, paprikaa ja valkosipulia kyytiin, niin ei ole ihan mauton keitto.

NÄIDEN helteiden jatkuessa pitää iltaisin käydä letkun kanssa heilumassa kukkapenkin luona. Lähtevät istutukset kasvamaan kun eivät kärsi kuivuudesta. Tänään poikkesin päivällä myös kukkakauppiaani luona katsastamassa mitä ostaisin reilun viikon päästä, kun meillä on pihatalkoot. Jotain siihen rinteeseen pitää kesäksikin laitta, kun kuunliljat ja joriinit eivät riitä sitä yksinään peittämään. Olihan siellä parikin kasvia joita voisin talkoopäivän aamuna hakea ja sitten illemmalla laittaa maahan. Naapurimyyjällä oli komeannäköistä krassia, ajattelin josko lykkään sitäkin siihen rinteeseen niin saadaan se kauttaaltaan vihreäksi. Se kun kasvattaa ne köynnöksensä niin pianhan se on vihreänä koko seutu.

JOTAKIN helpotusta näihin helteisiin voipi olla luvassa ensi viikolla, jos hetkeksi viilenee. Alkaa olla yötkin jo niin kuumia että nukkumisen kanssa on niin ja näin. Viime yö oli pitkästä aikaa viileä, vain +7 astetta joten kaikki ikkunat ja räppänät olivat auki että kämppä viilenee. Päivällä törmäsin erääseen toimistotyöntekijään, joka kertoi että hänen työhuoneessaan saattaa olla melkein 30 astetta lämmintä iltapäivisin. On nurkkahuone johon aurinko pääsee paistamaan juuri kuumimman ajan. Mahtaa siellä olla tukala työskennellä.

ILTAISIN ei paljoakaan ole tullut katseltua töllöä, kun se pahus lämmittää uskomattoman paljon. Kirja ja tabletti ovat olleet seuralaisina. ■