frozen2.jpg

AAMULLA herätessä oli taas niin paksu ja harmaa sumu, että tuntui kuin olisi ollut keskellä ei-mitään, kun näkyvyys oli lähes olematon. Lämpömittarin lukema oli hädin tuskin nollan yäpuolella, ja ulkona käynti sen varmisti: yöllä oli ollut pakkasta. Päivän aikana mittari jaksoi parhaimmillaan kavuta asteen verran plussan puolelle, eikä sumu tahtonut hälvetä lainkaan kun ei tuullut eikä aurinko päässyt yhtään lämmittämään. Vielä puolenpäivän aikaankin oli ihan mukavan sumuista.

KUVAUKSET sai siis unohtaa tältä päivältä. Sähköpostiin tuli kutenkin neljä kuvaa työn alla olevaan julkaisuun (odotin että enemmän puheiden perusteella) ja muutamia korjauksia. Tein ne alta pois. Vielä on odotettava yhden henkilön korjaukset ennenkuin laitan uuden version taipaleelle. Samoin tuli tieto siitä että sitä toista julkaisua koskevat korjaukset tulevat torstain aikana. Toivottavasti silloin niin saisi vielä perjantaihin mennessä senkin alta pois.

MUKAVAA kun ei vaihteeksi ole miljoona työtä päällekkäin vaan saa rauhassa tehdä työn kerrallaan. Mutta edelleen pitää olla kädet ristissä kyynärpäitä myöten ettei tule jotakin hillitöntä ja kiireellistä tehtävää. Ja jos huomenna muistaisi, niin voisi kysellä sitä yhtä opusta jonka olisi jo painosta pitänyt ehtiä. Tosin sen julkaisun toimittajalla oli nyt syksyllä naimisiinmenokiireitä, etten ihmettele vaikka tuollainen pikku asia kuin kirja olisikin jäänyt taka-alalle. ■