piha2.jpg

EILISILTANA jätin sälekaihtimet auki aiempien iltojen tapaan kun aamuisin ei ole tarvinnut pelätä että aurinko paistaisi. Tänä aamuna olikin toisin, aurinko paistoi ja oli melkein 12 astetta lämmintä. Heäsin hieman ennen kellonsoittoa kun se aamuaurinko paistaa suoraan vuoteen suuntaan. Mutta se oli ieni haitta, pitkästä aikaa oli mukava herätä niin että aurinkokin näkyi. Eikä tarvinnut pukeakaan niin paljon kun töihin lähti.

TÖISSÄ ei edelleenkään ollut mitään sen kummempaa, paitsi että multa tultiin jo kysymään voisinko olla kahden viikon kuluttua hälytysvalmiudessa jos käy niin että joku iltavuorolainen sairastuu. Lupauduin jo siihen ja nyt kotona vilkaisin omaa ja puolison työkalenteria, ja kun hänkin on silloin viikonloppuna töissä, niin ajattelin jos ilmoittaudun suoraan iltavuoroon kyseisenä päivän, varsinkin kun aamuvuorossa näyttää porukkaa olevan ihan riittävästi vaikka tulisinkin vasta iltaan. Pitää vielä tiistaina jutella esimiehen kanssa jos muutetaan se yhden päivän vuoro.

KYLLÄ se taas päivällä yritti sataa, mutta edelleen jäi yritykseksi. Illalla kävin viemässä roskia ja hain sitten kasteluletkun ja siirryin kukkapenkeille. Eipä ne näyttäneet olleen kovinkaan paljon kastuneet, vaan kastelu oli ihan paikallaan. Ja viikonlopuksi ja maanantaiksikin on luvattu aurinkopoutaa, joten hyvä ennakoida vähän että saivat vettä ennen lämpiämistä. Ostin kesän korvilla ahkeraliisoja ja ne näytti kyllä melkoisen surkeilta silloin ostaessa (siksi kai ne olivatkin niin halpoja) mutta nyt ne ovat riehaantuneet ihan totaalisesti. Kaikissa on julmettu määrä kukkia ja nuppuja. Ei siis mennyt hukkaan sekään ostos.

KASTELUKEIKAN jälkeen kävin katsastamassa mitä pihalle kuuluu, kun muutamaan päivään ei ole työmiehiä siinä näkynyt. Mitään havaittavia muutoksia en pihassa huomannut edelliseen kertaan verrattuna. Piti siis kaivaa esille remontin aikataulukaavio ja katsoa miten siihen on ne toimenpiteet ajastettu. Pysäköintialueen pohjaus ja rakennekerrokset on merkitty valmistuvaksi ensi viikolla, mutta mun mielestä ne alkaa olla jo tehtynä. Heinäkuun viimeisellä viikolla pitäisi tapahtua asfaltointi ja elokuun ensimmäisellä viikolla alkaisivat aikataulun mukaan vihertyöt. Niille on varattu pari viikkoa aikaa ja sitten pihan pitäisi alkaa olla kunnossa, eli saataneen se käyttöön aiemmin kuin alustava aikataulu oli.

MEILLE jää sitten hyvää aikaa rakentaa se kolmas kukkapenkki uudelleen talon toiseen päähän. Siitä kun olen ohi kulkenut niin näyttää siltä että soraa joutuu lapioimaan pois elleivät siinä vihertöiden yhteydessä sitä kohtaa muuta nurmikoksi. Huonompi homma on jos laittavat sinnekin asti asfalttia mutta toivotaan että ei. Penkin vanhat reunalaudat näyttävät edelleen olevan tallessa metsän reunassa eli jos päästään penkki tekemään niin ei tarvitrse muuta kuin laittaa ja ankkuroida laudat paikoilleen ja kaataa mullat siihen kaukaloon. Pääsevät kukkamummot ensi kesänä laittamaan sitten kukkia sinnekin. Mutta pitää vielä odottaa ja katsoa.

HUOMENNA lähdenkin taas aamupäivällä puolison luo ja palaan maanantaina johonkin aikaan. Tänä iltana on vielä aikaa katsoa Dark'ia jakso tai pari Netflixistä. Olisi siellä Stranger Thingskin mutta sitä katsotaan puolison kanssa yhdessä.

JA hei, ulkona paistaa edelleen aurinko, jokunen tummempi pilvenlonkarekin siellä taivaalla köllöttää. Lämpömittarissakin vielä +12,5 asteen lukemat.  Ja viikonloppuna voi olla jopa +27 astetta. Lauantaina +13 ja sunnuntaina +14 astetta. ■