puut.jpg

MENNEET pari aurinkopäivää eivät pitäneet sisällään mitään sen kummempaa. Ainoa arkea katkonut tapahtuma oli torstaiaamun palaveri - pitkästä aikaa -  ja vielä kun se pidettiin neuvotteluhuoneessa jossa oli tavanomaista pehmeämmät istuimet, melkeinpä nojatuolit, niin mikäs siinä. Onhan se ihan erilaista pitää palaveria istuen ringissä kuin että jökötetään pöydän ympärillä. Reilu tunti siinä meni, ja nyt on asiat laitettu alkuun. Etenevät omalla tahdillaan. Muutoin päivät menivät sen kirjoitushomman ja pääsiäiskortin parissa. Pyykitkin pesin jo torstai-iltana niin että lauantai-iltana ei niitä tarvitse rutkuttaa.

ILTAISIN en jaksanut lähteä metsästämään elokuvia vaan jatkoin sen sarjakuvan parissa. Nyt se on sillä mallilla että 3 -4 sivua ja on yksi vaihe saatu käsiteltyä. Noiden sivujen jälkeen voi laittaa sarjakuvan hetkeksi sivuun, se kun ei ole aikataulutettu. Tavoitteena on kuitenkin saada syksyyn mennessä se kokonaan valmiiksi ja jopa painetuksi. Aluksi siitä tulee vain yksi painettu kappale, mahdolliset lisäkappaleet sitten myöhemmin.

AAMULLA heräsin jo taas puoli kahdeksan auringon paisteeseen. Eipä se kauaa jaksanut tänään paistaa, vaan jo kymmenen aikaan oli taivas kiskonut peitoksensa harmaan pilviverhon, ja kun puolenpäivän aikaan lähdin kaupungille niin luntahan jo sateli. Onneksi loppui kuitenkin sen puolituntisen aikana joka multa kesti matkata kauppaan. Osotoslistalla oli niinkin arkista tavaraa kuin perunoita, sipulia ja jauhelihaa. Tämän päivän kokkaus oli nimittäin perinteinen peruna-jauhelihalaatikko. En sitä ollutkaan aikoihin tehnyt. Kotiin tultua jatkoin sne sarjakuvan parissa. Sain pari ruutua valmiiksi ja sitten olikin aika siirtyä perunateatterin pariin. Jonkin aikaa meni puolitoista kiloa perunoita kuoriessa ja sitten sen jälkeen viipaloidessa. Voishan sen tehdä koneellakin mutta tykkään tehdä sen veitsellä niin että kaikki perunaviipaleet eivät ole samanpaksuisia, vaan on enemmän suutuntumaa. 

LAATIKKO pääsi juuri uunista, ja nyt pitää odottaa tovi että se jäähtyy syömälämpöiseksi. Ajattelin katso Thorin kun en siitä juurikaan mitään muista. Pitää sitten katsoa kakvelenko vielä jonkun elokuvan vai viimeistelenkö sarjakuvan pari ruutua. Huomenna olisi tarkoitus saada ne puuttuvat ruudut valmiiksi, mutta katsotaanpa kuinka käy. ■