naulat.jpg

EILEN oli käytävä rautakaupassa hakemassa nauloja viikonloppua varten, ja samalla reissulla poikkesin parissa puutarhamyymälässä. Kävellen kun tein reissun niin en sitten jaksanut enää lähteä pihalle askaroimaan.

TÄNÄÄN menin puolen päivän aikaan sahaamaan niistä vanhan keinun istuinosan laudoista rinteeseen tulevien askelmien palikoita. Sahasin pitkät vaakapuut (44 kpl) ja maahan junttausta varten tulevat lyhyemmät pätkät (22 kpl). Melkoisen lämmin siinä tuli kun aurinko paistaa suoraan siihen työskentelykohtaan. Piti lähteä sisälle iltapäiväkahville ja suihkuun ja sen jälkeen otin suunnaksi Lidlin, kun Saskia oli loppu.

SIELTÄ palattuani taas pihakamppeet päälle ja takaisin sahaushommiin. Vielä oli sahattava askelmien vaakapuiden kiinnitystä varten pätkät (22 kpl) ja niiden junttauskapuloiden toinen pää vinoon. Nyt on kaikki palikat valmiina, lauantaina olisi tarkoitus koota 11 ritilää joista teen askelmat rinteeseen.

JÄIN keinuun istuksimaan ja Kukkamummo II tuli siihen jonkin ajan päästä. Tunnin verran siinä rupateltiin ennenkuin lähdin sisälle syömään ja hän kauppaan.

RUOKAILUN jälkeen menin vielä uudestaan keinuun istumaan kun jäin jo aiemmin pähkäilemään kukkarinteen alapuolelle jäävä ison nurmialueen steriilisyyttä. Kasvaa se tietty ruohoa mutta musta se kaipaa jotakin. Mieleen tuli että voisin laittaa siihen jasmikkeen alkajaisiksi ja miettiä jatkoa sitten.

HUOMENNA ajatteli tehdä aamupäivällä kirpputorikierroksen ja sitten katsoa aloitanko niiden askelmien kasaamisen vielä iltapäivällä vai jätänkö kokonaan lauantaille. Hieman on vielä hakusessa asennanko ne heti kun ovat valmiit vai jätnkö syksymmälle. Silloin on tosin paljon muutakin että kaikkea ei ehkä kannata suunnitella yhteen pötköön tehtäväksi.

NYT on vuorossa iltakahvi ja - tietty- Netflix. ■