laudat.jpg

EILISAAMUNA laitoin ensin huoltomiehellemme viestiä josko hän ehtisi tuomaan muutaman multasäkin vielä ennen vappua ja tutulle kauppiaalle viestiä että tietäisikö hän, mistä voisin saada ei-niin-priimakuntoisen kuormalavan ja tietysti mahdollisimman edukkaasti. Hieman ennen jalkahoitajalle lähtöä kauppias jo vastasikin että takapihalla on, käy hakemassa. Kuittasin nopeasti että kunhan kotiudun kaupungilta niin tulen ja haen pois.

JALKAHOITAJAN tuolissa hurahti taas melkein tunti. Se on kyllä sellainen paikka että siihen meinaa nukahtaa ja sieltä poistuessa askel tuntuu kevyemmältä. Poikkesin pikaisesti kaupassa ja sitten suuntasin kotia kohti. Kun kauppias pitää liikettään sopivasti siinä kotimatkan varrella, eikä siitä ole kuin kivenheitto, niin kaarsin kaupan pihaan ja tavoitinkin kauppiaan itsensä. Mentiin takapihalle ja mä sain kuormalavan mukaani. Itse asiassa kaksi, toinen oli normaali lava ja toinen pieni mutta sillekin keksin heti käyttöä. Kannoin lavat pihaan, pienemmän vein varastoomme ja siellä olikin jo kuusi  multasäkkiä odottamassa. Pienempi lava oli juuri niitä varten, pinosin säkit uudelleen lavan päälle niin ei tarvitse ihan lattialla säilyttää.

KUKKAMUMMO I oli pihalla nauttimassa auringosta, ja jätin siihen sitten rupattelemaan kun en pihatöihinkään voinut lähteä. Oli nimittäin verkkokokous kello 16 alkaen ja siellä pihalla olisi kuitenkin ajantaju äkkiä hämärtynyt askaroidessa. Niinpä turistiin siinä niitä näitä ennenkuin piti lähteä kotiin ja laittaa "toimisto" kuvaukselliseen kuntoon ennen kokouksen alkamista. Tällä kertaa kokous meni jo huomattavasti sujakammin eikä se kestänytkään kuin puolisentoista tuntia.

JA illalla taas Netflixiä.

TÄNÄ aamuna kello soi jo tosi ajoissa (ennen seitsemää) kun eilisiltana kävi mielessä josko jaksan lähteä jonottamaan Lidlin ovelle niitä lenkkareita. Aamulla kuitenkin tulin siihen tulokseen että siellä voi olla sellainen ruuhka että mä taidan jättää suosiolla väliin. Niinpä vedin peiton korville ja jatkoin uniani.

EN ehtinyt edes aamupalaa nauttimaan kun jo piti alkaa toimimaan mikrotukena puhelimitse. Melkoisen hankalaksi on tehty Microsoftin tilien ja ohjelmien ostaminen tänä päivänä, ja piti siinä välillä jo itse käydä vahvistamassa asiakkaan tili että hän pääsi etenemään ostoksessaan. Lopulta kuitenkin latauslinkkikin ilmestyi sivulle ja soittaja pääsi aloittamaan ohjelmiston latauksen. Ja mä aamupalalle.

KUN taas oli niin upean aurinkoinen päivä, niin laitoin pihavaatteet päälle ja lähdin askaroimaan. Aloitin poistamalla keinun edessä olevat betonilaatat, ja sitten kuljetin hiekoitussoraa sille alueella. Hiekoitussoraa on melkoinen vuori pihan päässä kun lumet ja sorat aurattiin sinne metsän syrjään. Sieltä kelpaa kierrättää soraa tarvittaessa. Soran levityksen jälkeen asensin uudet laatat siihen keinun eteen jalkojen kohdalle, niin ei sateidenkaan jälkeen tarvitse kurassa talloa.

HAIN varastosta pihapenkin ja kuskasin sen siihen keinun viereen. Nyt on Kukkamummo I:llä istumapaikka. Sitten kävin sen kuormalavan kimppuun. Sen jätin eilen katoksen alle varastoidun keinun istuinosan eteen, kun tiesin että ihan lähipäivinä sen aion purkaa. Olihan siinä nauloja ihan jaettavaksi asti mutta purettua sain pelkällä vasaralla. Pistin laudat takaisin katoksen alle ja kannoin keinun istuinosan paikalleen. Siitä juuri kun olin saanut kuormalavan purettua, Kukkamummo I pölähti nurkan takaa. Sanoin että siellä on jo penkki istua ja kohta on Kukkamummo II:lle keinu istua. Mummo kääntyi jaloillaan ja kohta tulivat molemmat sinne istumaan. Todettiin yhdessä että kyllä se keinu vielä yhden kesän kestää, ja uuden pitää olla samanlainen täyspuuta eikä mitään rautahäkkyröitä. Menihän siinä taas tovi, ja alunperin mun oli tarkoitus muokata sitä keinulle johtavan polun reunaa niin että se on tasaisempi, mutta alkoi jo tehdä mieli iltapäiväkahvia joten siirryin sisälle. Onhan tässä päiviä vielä sitä tehdä.

ILTASELLA katselin kuitenkin jo keinujen hintoja, eikä ne kalliita ole. Reilusta kahdesta sadasta ylöspäin, ja mitään katosta me emme siihen halua. Eihän sitä tiedä vaikka tänä kesänä olisikin jo uusi keinu. Mutta siitä pitää päättää ihan virallisesti.

HUOMISELLE onkin jo luvattu huomattavasti viileämpää, nyt on ollut yli kymmenen astetta ja huomenna vaivaiset 3 - 4. Ja samanlaista vappuun asti, ja sen jälkeen taas lämpenee, ennustavat. Saattaa olla että menee se kukkapenkin kääntö ihan oikeasti aina sinne vapun jälkeiselle ajalle.

NYT on iltakahvin aika. Ja seuraksi Netflix. ■