liiviv.jpg

VIIME viikko oli vuoronvaihtoa päivästä toiseen, joten sai kyllä rytmin kiitettävästi sekaisin. Oman hauskuutensa työmatkoihin toivat pakkanen ja lumisade. Varsinkin tiistaina virsut lipsuivat kun lähdin tavan lenkkareissa töihin, ja jäätä oli yllättävissä paikoissa. En onneksi sentään kaatunut. Keskiviikkoa vastaan oli satanut enemmän lunta, joten kaivoin kunnon talvijalkineet esille kun olin lähdössä töihin. Viikon loppupuolella olivat jo alkaneet hiekoittaa niin että uskalsi hieman reippaammin mennä. Viikon työvuorot päättyivät perjantain iltavuoroon.

LAUANTAIAAMUPÄIVÄLLÄ suuntasin kohti keskustaa ja sieltä matka jatkui kohti puolison asuntoa. Meillä oli taas lyhyt viikonloppu, joten ihmeitä ei tälle kerralle suunniteltu. Sen verran hurjia oltiin että keitettiin hernekeitto ja tehtiin jälkiruuaksi pannaria. Molemmat onnistuivat enemmän kuin hyvin. Ja kun molempia oli reilusti, niin sovittiin että otan sunnuntaina mukaani yhdeksi syömiseksi.

SUNNUNTAINA lähdettiin päivällä keskustaan perinteiselle kirpparikierrokselle. Tällä kertaa mäkin löysin jotain, nimittäin kotimaista valmistetta olevan liivin ja ihan pilkkahintaan. Huikeat 2,50 euroa piti liivistä maksaa. Puoliso osti pari taulua ja siinä ne meidän ostokset olivatkin. Käytiin kahvilla ja sitten kumpikin lähti kotiansa kohti. Illalla tuijotin vielä Netflixiä kun tänä aamuna ei ollutkaan kiirettä minnekään.

SELVITTYÄNI aamutoimista lähdin ensin apteekkiin ja sieltä suuntasin hakemaan -  lopultakin - ne aitaelementit. Tosin vesisateiden ja nyt olleiden pakkasten jälkeen en enää edes yritä saada niitä maahan tänä vuonna vaan menee ensi kevääseen. Eikä mulla sitä pikasementtiäkään vielä ole. Ja lisäksi mun pitää käydä ostamassa muutama verkkoelementti ja maalata ne mustiksi, mutta maalaus vasta ensi keväänä kun sen pääsee tekemään ulkona. Elementit mun pitää hakea kirpparilta kun ne siellä vielä on.

PÄIVÄLLÄ törmäsin Kukkamummo I:een pitkästä aikaa. Oli ollut reissussa joten siksi ei pihalla pahemmin näkynyt. Sanoi aikoineensa käydä kotiin tultuaan kiskomassa tuoksuherneet ja krassit pois, mutta mäpä ehdin ensin. Pitkään penkkiin oli jättänyt daalian juurakon ihan kokeeksi, selviääkö se siinä talven yli vaiko ei. Kerroin huomanneeni juurakon ja epäileväni suuresti sen talvenkestävyyttä.

SAATUANI aitaelementit varastoon lähdin pitkästä aikaa käymään Lidlillä. Sieltä palattuani pistin kahvit tippumaan, mutta en ehtinytkään niitä hörppäisemään kun ikuisuus-eepoksen toimittaja soitti että hän kohta pihassa tuomassa uusia korjauksia. Oli ehtinyt katsastaa tekemäni korjaukset. Nyt uusia korjauksia ei ollut kuin muutama hassu, javiimeiseen lukuun tuli lisää tekstiä kun oli löytynyt koneelta eri kansiosta kuin kaikki muut tekstit. Vaikka sitä olikin 11 sivua niin se on äkkiä laitettu. Ja kokonaiset neljä valokuvaa jotka olivat valmiiksi sähköisessä muodossa niin ettei edes skannata tarvitse.

SEURAAVAKSI ohjelmassa oli ruuanlaitto. Pistin makkarakiusauksen uuniin niin että on huomenna töistä tullessa valmista mitä ottaa. Ja oli aika suunnata pyykkikoneelle. Onpahan taas puhtaita työrytkyjä viikon kolmea työpäivää varten. Marraskuu mennään kolmen työpäivän viikoilla kun on niitä lomapäiviä joka viikolla.

NIINKUTSUTTU päiväposti jaettiin taas lähempänä kello 18. Kaiken mainosroskan mukana oli mukava yllätys: ostin viime torstaina The Others -DVD:n Tori.fi:stä ja nopeasti tuli Oulusta. Oli postittanut sen perjantaina ja tänään sain sen. Ollaan työkaverin kanssa metsästetty kumpikin tätä elokuvaa. Hänkin oli sitten torstai-iltana ostanut sen Huuto.netistä. Onko jo saanut sen tänään, sitä en vielä tiedä kun nähdään vasta huomenna töissä.

PYYKIT ovat rummussa kuivamassa, ja kun ne valmistuvat pitää miettiä katsonko elokuvan vai teenkö kirjan korjaukset. Tosin molemmatkin onnistuisivat, kun huomenna saa aamulla kuitenkin nukkua hieman pidempään. Eipähän tarvitsisi sitten muutamaan päivään miettiä sitä kirjaa.■