roskat.jpg

PERJANTAINA iltapäivällä tuli sähköpostia että jos nämä pari pikku virhettä korjaat, niin sitten on homma paketissa ja voit laittaa laskun tulemaan. No tietty mä korjasin heti ja laitoin uuden aineiston liikkeelle. Nyt on se iso kirja saatu pois käsistä. Laskun laittamisen päätin jättää sunnuntaille, että saan kaivella arkistosta tiedon milloin se homma oikein alkoi.

EILEN kun oli pilvipoutaa ja kohtuu lämmintä, päätin lähteä siivoamaan kukkapenkin. Parisen tuntia hurahti äkkiä kun leikkelin loput kukkavarret pois ja samalla enimmät koivunlehdet sieltä raaputtelin. Ja lopuksi harasin vielä uudet kesäkukkien siemenet sinne odottamaan ensi kevättä ja kesää. Ja ihan kokeilun vuoksi ripottelin purkillisen unikonsiemeniä sinne penkkiin, nousee jos nousee. Kyllä siellä jo nyt oli ensi kesää odottamaan mm. harjaneilikka kasvattanut lehtiruusukkeensa. Niin vihreänä ja rehevänä ettei tiedä syksystä vielä mitään. Rinnepenkki 2 on vielä kysymys, käynkö siellä leikkelemässä kukkavarret poikki kunhan pakkanen ensin kunnolla puraisee niitä. Toistaiseksi siellä kasvavat perennat ovat vielä niin terhakoita että ettei sinne viitsi lähteä. Ja toisaalta ovat kyllä kaikki perennoja, joten ei niitä edes välttämättä tarvitse leikellä, maatuvat kyllä talvella (jos sellainen nyt sattuu tulemaan muutoinkin kuin kalenterissa).

PUOLISO soitteli aamupäivällä josko jaksaisin tulla keskustaan, käytäisiin kahvilla ja vaikka kirpparilla. Eihän mulla muutakaan joten lupasin tallustella sinne kun hän tulee bussilla. Päätin mennä kävellen kun olen kuitenkin perillä ennenkuin hän, puolison bussilla menee reilu puolisen tuntia ennenkuin hän on perillä. No siellähän mä sitten odottelin jo kun  hän saapui. Onneksi torilla oli lämmitetty teltta jossa sai kaffet nauttia, ulkona kun ei ollut kuin parisen lämpöastetta. FB:ssa tuli muutama päivä sitten vastaan muisto vuoden takaa, ja silloin oli lunta tähän aikaan jo ihan kiitettävästi. Ainakaan vielä ole lunta luvattu marraskuun loppuunkaan tännepäin, joka on ihan kiva asia.

KÄYTIIN kirpparilla katselemassa ylihinnoiteltua roinaa ja sitten vielä kaupassa. Puoliso lähti taas bussilla ja mä kävelin kotiin, pitäähän sitä ulkona olla. Hyvin ehdin taas kotiin ennenkuin puoliso soitteli. Reilu puolisentoista viikkoa ja hän pääsee taas entiselle työpaikalleen, on kyllä stressaantunut joutuu pomppimaan kolmenkin työpaikan välillä.

TÄMÄN illan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu vielä sen laskun laittaminen. Muutoin voin vaikka siirtyä töllön ääreen. Tosin ajattelin laittaa vielä kirjapainoon viestiä, olisiko A4-kokoinen lehti kuinka paljon kalliimpi kuin tarjouksessa mainittu "jättikoko". Jos se ihan hillittömästi nostaa kustannuksia niin sitten pitää valita se jättikoko, mutta jos eroa on satanen pari niin suosittelen ottamaan A4-kokoisen, on sitten enemmän aikakauslehden kokoinen.

TULEVALLA viikolla voisin kylvää kehäkukan siemenet niihin pariin pieneen laatikkoon jotka kesällä nikkaroin, pihan kukkalaatikoihin pitäisi tehdä korokepalat sisään ja välipohja, ja kauppiaalta käydä kysymässä onko hän muistanut katsella mulle kuormalavoja. Voisin nyt hyvin nikkaroida ne ja laittaa rinteeseen, kun näyttää että sulalla maalla mennään pitkälti eteenpäin. Ja ehkä käydä ostamassa kukkasipuleita jos nyt sattuu jossain vielä olemaan. ■